Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Temat: Moja stara 156 na allegro, uwaga na to auto bo sprzedający oszukuje!!!!!!!!!

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wolsztyn
    Auto
    159 SW 2.4 JTD Q-Tronic

Domyślnie Moja stara 156 na allegro, uwaga na to auto bo sprzedający oszukuje!!!!!!!!!

Witam
    Jak w temacie
    Znalazłem na allegro swoją starą alfę.

http://allegro.pl/show_item.php?item=5996447157

Wszystko fajnie tylko właściciel oszukuje!!
    Z opisu wynika -TURBINA WYMIENIONA PRZY PRZEBIEGU 220000 TYS(ciekawe jak to zrobił, bo jak sprzedawałem miała nakulane więcej, coś pod 270 000, nie przypominam sobie żebym wymieniał turbine,
    chyba że właściciel przed wymianą cofnął licznik albo zapie... na wstecznym)

-rozrząd wymieniony przy 270000 tysiącach+pompa wody(też sobie nie przypominam żebym wymieniał)
    -NOWA CHŁODNICA+NOWY ZBIORNICZEK wyrównawczy(chłodnice wymieniałem jescze ja)
    -drugi komplet kół zimowych na felgach stalowych(pewnie nadal Dunlop SP Wintersport 3d)
    -auto posiada zestaw Caraudio+tuba+wzmacniacz(radio Alpine, wzmacniacz Blaupunk gt470 i tuba GTB300, tak jak sprzedałem)

Bezwypadkowy - nie, nie jest bezwypadkowy, był jak go kupiłem od handlarza, miałl orginalny lakier, za mojej kadencji auto miało 4 szkody:
    -przerysowany prawy bok gwoździem
    - klepany lewy błotnik, wymieniane drzwi kierowcy i malowaną jedną felge po tym jak właściciel Seicento Sporting się ze mną ścigał spod świateł,
    - 2 razy bita w tyłek, raz wymiana zderzaka, drugi raz zderzak, wymiana tylnego pasa, prostowanie klapy bagażnika, prostowanie i spawanie podłogi bagażnika, malowanie błotników(naprawa 9k). Po tej naprawie pozostała pamiątka w postaci naklejki JTD 16V, multijet to nie jest, blacharz pomylił się i źle zamówił naklejki. Jest to zwykły silnik CF2 105 Koników

Numer nadwozia ZAR93200001129430

Auto ma niefabryczną czarną skórę którą sam wymieniałem.
    W razie wątpliwości pisać na priv
    Ostatnio edytowane przez jasio79 ; 17-02-2016 o 19:01

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

No to niezłe wałki

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wolsztyn
    Auto
    159 SW 2.4 JTD Q-Tronic

Domyślnie

Dlatego ostrzegam forumowiczów Wprawdzie ja o nią dbałem, zawsze co 10 000 km wymiana oleju, wahacze zawsze orginalne ale co sie działo potem nie wiem. Turbina na pewno nie była wymieniana jak napisał no chyba że cofnął licznik i od wymiany zrobił kolejne 70kkm. Wątpię żeby dostał za nią 5500 PLN

Użytkownik Znawca Avatar wiedzmaak
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD M-Jet 16V------------------------ Alfa Romeo 159 2.0 JTDm 170 km

Domyślnie

Na wszystkie naprawy ma rachunki ...

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wolsztyn
    Auto
    159 SW 2.4 JTD Q-Tronic

Domyślnie

Na wszystkie naprawy i wymiany oleju potwierdzające przebieg to akurat ja mam rachunki i polisy OC/AC Niech udostępni, wyślemy je do Urzędu Kontroli skarbowej

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    ChanceToHova
    Auto
    już tylko 166

Domyślnie

Dzięki Kolego za info. "Zadbana i doinwestowana" nie przez niego, tylko przez Ciebie, zapomniał dopisać w tytule :]

Użytkownik Embrion
    Auto
    BMW

Domyślnie

Witam wszystkich a w szczególności pana josio79 który nazywa mnie oszustem tak się składa że to własnie ja sprzedaje ten samochód dla tego chciałbym wyprostować parę spraw.

Pan
    Krzysztof J.tzw josio79 sprzedał auto mojej narzeczonej tak się składa że kiedyś jego kobiecie dzięki bogu jest teraz moja, Auto które sprzedał było w tak słabym stanie, że z obawy na bezpieczeństwo i komfort MOJEJ mojej wybranki wykonałem w nim wiele poprawek oraz modyfikacji które poprzedni właściciel mówiąc lekko spierniczył.
    Chciałbym zaznaczyć że nie jestem fanem Alfa Romeo marki bo uważam że Auta są dosyć awaryjne dlatego w w/w aucie zostały wymienione wypisane w ogłoszeniu rzeczy jestem osoba która dba o dobry stan techniczny wszystkich pojazdów które posiadam.
    Przez Pana joasio79 przemawia taka ilość zazdrości oraz chęci utrudnienia mi sprzedaży auta, iż stwierdzam że chętnie mu ją sprzedam po dosyć dużym rabacie z reszta ilość pieniędzy zainwestowana w ten samochód na pewno przewyższa jego wartość.
    dla wszystkich nie niedowiarków zapraszam na jazdę próbna.
    a Panu Krzysztofowi J. odradzam wysyłanie mi maili z dopiskami "powodzenia w sprzedaży" i życzę mu dużo radości przy słuchaniu samotnie muzyki w swojej drugiej Alfie ze swojego sprzętu BOSE.
    Poniżej przesyłam screen z mojego maila

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	krzyś.jpg
Wyświetleń:	219
Rozmiar:	48.3 KB
ID:	191377

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Wesoły_Kr
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Lancia Delta III

Domyślnie

To nie jasio79 wysłał tego maila , tylko ja . Konfrontacja jest najlepszym rozwiązaniem , gdyż słuchamy wtedy dwóch opinii , a następnie można wyciągnąć wnioski .
    Jeśli faktycznie auto jest w takim stanie w jakim opisujesz , to nie martwił bym się o handel . Nikt Ci tu nie utrudnia sprzedaży . Po prostu kolega chciał przestrzec przed być może nie uczciwością. A jak jest faktycznie , to przyszły kupujący na pewno się przekona . Pozdrawiam .

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wolsztyn
    Auto
    159 SW 2.4 JTD Q-Tronic

Domyślnie

A Twoim zdaniem jest bezwypadkowa? Auto z spawaną i prostowaną podłogą bagażnika i wymienianym pasem tylnym jest Twoim zdaniem bezwypadkowe? Za mojej kadencji miało 4 szkody i o jednej możnaby napisać że jest faktycznie drobnostką(przerysowany bok to o reszcie już niekoniecznie).
    Życzę z całego serca powodzenia przy sprzedaży tylko bądź uczciwy i chociaż usuń słowo "bezwypadkowe"

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Cytat Napisał jasio79 Zobacz post
    A Twoim zdaniem jest bezwypadkowa? Auto z spawaną i prostowaną podłogą bagażnika i wymienianym pasem tylnym jest Twoim zdaniem bezwypadkowe? Za mojej kadencji miało 4 szkody i o jednej możnaby napisać że jest faktycznie drobnostką(przerysowany bok to o reszcie już niekoniecznie).
    Życzę z całego serca powodzenia przy sprzedaży tylko bądź uczciwy i chociaż usuń słowo "bezwypadkowe"
    Poczytaj co to znaczy wypadek a co kolizja. To jest myk językowy w ofercie otomoto. Po za tym wygląda mi to na opowieść dziecka o swoim super aucie
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::