Witajcie
Zauważyłem, ze mam grubo poniżej płynu chłodniczego. W tej chwili zalany jakiś pomarańczowy paraflu, czy mogę wymieszać z nowym różowym borygo? Akurat taki mam na stanieszukałem w szukajace Ale nie znalazłem odpowiedzi.
Pozdrawiam
Witajcie
Zauważyłem, ze mam grubo poniżej płynu chłodniczego. W tej chwili zalany jakiś pomarańczowy paraflu, czy mogę wymieszać z nowym różowym borygo? Akurat taki mam na stanieszukałem w szukajace Ale nie znalazłem odpowiedzi.
Pozdrawiam
Mozesz..tez tak kiedys zrobiłem...
No właśnie też mnie temat interesuje. Naczytałem się sporo, tu na forum i na forach innych aut. No i kilka razy pojawiła się opinia (w dziale 159), że jak do Paraflu doleje się Borygo to coś tam się pod korkiem wytrąca. Z kolei Prestone ponoć spokojnie można dolać i takiego efektu nie ma A podejrzewam że u mnie Paraflu. poprzedni właściciel do końca olej na Selenie wymieniał, to i płyn pewnie chłodniczy na zalecany przez producenta.
Więc jak to jest z mieszaniem Paraflu i Borygo? I czy ewentualnie lepiej do Paraflu dolać Prestone?
Wyryte rantem felgi
Tak jak pisałem wyżej..Po sprowadzeniu auta z Francji musialem dolać płynu.Płyn byl różowy więc dolałem różowego borygo.Tak jeździłem 2 lata...Potem wymienilem cały płyn na borygo...
Dzięki za opinię! Ktoś jeszcze jest w stanie coś na ten temat powiedzieć?
Wyryte rantem felgi
Jedno i drugie jest niby na bazie glikolu monoetylenowego, no ale kurde nie chce problemówpomóżcie
![]()
No właśnie glikol glikolem ale pytanie czy dodatki że sobą nie reagują
Wyryte rantem felgi
Polecam Prestone. Według producenta można je mieszkać ze wszystkim i w sumie jak na razie się z tym zgadzam.