Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Bo żona kazała....

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Ryki
    Auto
    ...

Domyślnie Bo żona kazała....

Witam po raz pierwszy.
    Zamarzyła mi się alfa159 zresztą mojej żonie również...(na początku kiedy jej pokazałem159 powiedziała co to k...jest. Po kilku dniach (oglądała w ogłoszeniach) żona powiedziała że nie mam prawa pokazać się czymś inny w domu jak alfą 159 (żaden inny model nie wchodzi w grę) W planach był peuegot407 2.0hdi ale w związku z ryzykiem rozwodu myślę właśnie o alfie.
    Wszystko ładnie pięknie poza jednym... $$$$$$$$ .... Mój budżet przewiduje max 20tyś. plus 10% na bufor.
    Myślę nad 1.9 jtd w manualu. Moje roczne przebiegi ok.20tyś

Poczytałem troszkę i widzę że budżet bez szału. Zdaję sobie sprawę że przyjdzie mi w jakimś stopniu, po zakupie w tej kwocie "reanimować" samochód. W perspektywie czasu będzie mnie stać na wymiany typu dwumas, wtryski itd...
    Niestety nie mogę czekać z zakupem długo ponieważ muszę moje obecne auto zostawić żonie.
    1-Co Wy, jako posiadacze alf myślicie w temacie.
    2-Czy znajdzie się znawca marki w pierwszym tyg.kwietnia na ewentualne oględziny (cały czas szukam) Oczywiście nie za darmo.
    pracuje za granicą i akurat w tyg.po świętach będę w Polsce.

Pozdrawiam serdecznie.

Co myślicie? -https://sprzedajemy.pl/alfa-romeo-159-zadbana,34851767

Użytkownik Świeżak Avatar wolnemiasto
    Mieszka w
    freie stadt Danzig
    Auto
    Giulietta QV, Suzuki Swift Sport

Domyślnie

opinie, opiniami - ja też napaliłem się na pewne auto (subaru impreza wrx 2,5), które na forum subaru miało tragiczne notowania. Wychodziłem z założenia do czego będzie to auto.
    Każdy silnik jest w jakimś sensie awaryjny, jeden wg forum bardziej, inny mniej. Pamiętaj, że kupujesz auto używane, czasem lepiej kupić auto z tym "gorszym" silnikiem ale mające np. mniejszy przebieg, niźli auto z "pancernym" silnikiem z dużym przebiegiem, z niepewną historią...
    Władcy Północy