witam mam taki mały problemik z zamykania z pilota wbudowanego w kluczyk po sprawdzeniu pilot wysyła sygnał ale samochód zamknie się po długim trzymaniu przy samej szybie to samo z otwieraniem i bagażnik 1,6ts 01r
witam mam taki mały problemik z zamykania z pilota wbudowanego w kluczyk po sprawdzeniu pilot wysyła sygnał ale samochód zamknie się po długim trzymaniu przy samej szybie to samo z otwieraniem i bagażnik 1,6ts 01r
mam to samo...Bateria nowa i otw/zamykam przy szybie bo inaczej nie łapie. Byłem w punkcie dorabiania kluczy, gość zmierzył sygnał wysyłany przez kluczyk i powiedział, że jest ale słaby...Trochę to irytujące. Można coś samemu począć? Luty odświeżyć czy coś ? Gdzieś wyczytałem, że kabel elm i od nowa zaprogramować ale czy to wystarczy?
edit:
znalazłem opcje z wydłużeniem odbiornika, co prawda na przykładzie VW ale u nas podobnie antenka jest wyprowadzona. Uciąć , dolutowac i przeciągnąć od słupka do słupka... No nie wiem czy warto... Na forum pisano, że długość tego odbiornika jest istotna... Kombinował ktoś już w ten sposób?
http://www.billswebspace.com/Extendi...tennaRange.htm
Ostatnio edytowane przez gramian ; 17-03-2016 o 09:10
Hej,
Generalnie RF, anteny i inne zagadnienia z tym związane to nie pe....s - im dłuższy tym lepszy :/
Skoro nie działa tak jak powinno to znaczy że problem jest gdzie indziej - przecież antena nie skróciła się od czasu wyjazdu belli z fabryki ? Co do merytoryki samego zagadnienia, długość anteny jest przeważnie dopasowywana do długości fali na jakiej pracuje odbiornik/nadajnik - żeby zmieniać jej długość któryś z tych elementów musi być uszkodzony. Nie traktował bym takiej modyfikacji jako naprawy, ale raczej jako odwleczenie tego co nieuniknione.
Pozdr.
Mati
Miałem podobnie przy dużych mrozach ale tylko czasami.