witam przy włączonym biegu wstecznym świecą mi żarówki od cofania i przeciw mgielna z lewej strony z prawej ciemno ,a kiedy wyłącze wsteczny a włącze przeciwmgielne to wyświetla komunikat uszkodzonej (przepalonej) żarówki. gdzie szukać problemu![]()
witam przy włączonym biegu wstecznym świecą mi żarówki od cofania i przeciw mgielna z lewej strony z prawej ciemno ,a kiedy wyłącze wsteczny a włącze przeciwmgielne to wyświetla komunikat uszkodzonej (przepalonej) żarówki. gdzie szukać problemu![]()
Jeśli to nie sw to odkręć zaślepkę od żarówek od strony bagażnika i wyjmij ten plastik do którego wkłada się żarówki ( nie mam pojęcia jak się to nazywa ;D )
Wyjmij kostkę i sprawdź czy nie jest nigdzie przepalone albo zaśniedziałe. Przeczyść ładnie i zobacz czy będzie normalnie.
Dzięki ale dziwi mnie że druga strona nie swieci .dokopalem sie wczoraj do kostki pod półką tylną
ale zrobiło się ciemno i dalem spokój
A jak wiązka ? Może się zwarcie robi ?
dzieki bardzo właśnie wróciłem usterka usunięta wszystko działa jak powinno. powodem awarii była wiązka w klapie a dokładnie w cześci łączącej klapę z nadwoziem (popękana izolacja i porwane kabelki )