Pas przedni nie jest czasem przekrzywiony??
Była : 146 1.6Ts 97r (2006-2011)
Jest : 156 1.8Ts (2010 - ?)
146Ti 2.0Ts (2013 - 2016)
Wydaje mi się że wszystko jest ok z belka. Belka dolna która trzyma chłodnice była wykrzywiona i wyrwany bolec od chłodnicy ale teraz wszystko jest zrobione i jest ok.
Zwróć uwagę na prawą lampę, wystaje mocno poza zderzak w stosunku do lewej sztuki... jak dla mnie to z pasem przednim masz coś nie tak to na bank. Jak blacharz to klepał to raczej zła opcja bo prosty kupisz "za grosze". No i wydaje się, że coś nie tam z mocowaniami maski chyba, że one są ok to w takim razie zrobił Ci się romb z ramy?A ze zbieżnością nie ma problemu? Nie ściąga?
To nie z maską jest problem , ale z pasem przednim. Blacharz najwidoczniej ustawiał "na oko", dlatego też już "na oko" nie pasuje.
Lampa lewa napewno jest źle ustawiona bo jest mocowanie pęknięcie i zrobione na szybko nowe. Jak nie zapomnę wstawię zdjęcie belki. Mi najbardziej się wydaje że coś się stało na mocowaniach ale za cholerne nie wiem co
- - - Updated - - -
Zbieżność jest do ustawienia ponieważ jest wymieniony łącznik stabilizatora. Chyba tak to się zwało. Ale nie ściąga moim zdaniem.
Mocowanie belki i przedniego pasa może być poprawne, ale przy silnym uderzeniu mogło lekko zagiąć podłużnicę do środka, dlatego wszystko co jest do niej przykręcone, może być krzywo. Najlepiej było by zwymiarować odległość pomiędzy końcami podłużnic i porównać wyniki z niebitym oryginałem.
Albo masz załamane na wysokości kielichów obydwie podłużnice(bardzo prawdopodobne),albo ktoś to auto bardzo nieszczęśliwie poskładał.Maskę w takim przypadku reguluje się na zawiasach(po dwie śruby na imbus 6mm z lewej i prawej strony)Po stronie kierowcy maska w stronę szyby,po stronie pasażera od szyby.Jak zabraknie zakresu to zdejmij nadkola i będziesz miał dostęp do śrub mocujących zawiasy.Regulacja analogicznie jak na łączeniu zawias/maska.
Nie chcę jednak Cię straszyć ale krzywizna jest spora i może będzie trzeba podłużnice wyprostować.
p.s. przy takiej regulacji nie zapomnij poprawić zamka od maski.
pozdrawiam
JEŚLI KTOŚ KIEDYŚ ZOBACZY MNIE W INNYM AUCIE NIŻ ALFA ROMEO TO ZNACZY,ŻE KUPIŁEM JE ZA POŁOWĘ WARTOŚCI I JEST NA SPRZEDAŻ
Do tej pory tego nie zrobilem lecz jak sie zdenerwuje to zrobie to w najblizszym czasie. Uderzenie nie bylo mocne lekki wgniot. i nawet poduszki nie drgnely w sumie Ja nawet nie drgnelem w aucie. nikt go nie skladal. ale mimo wszystko jezeli sie uda zrobic auto idzie pod mlotek z powodu wyjazdu za granice.
kolego nie martw się na zapas. musisz zdjąć zderzak przedni. złapać za łączenie belki przedniej z podłużnicą lewą i przy pomocy bloczka przegiąć całość w lewą stronę (stojąc przodem do auta) o około 1-2 cm. Oczywiście dobrze by było unieruchomić auto aby wraz z przykładaną siłą nie przesuwało się na bok. Na zawiasach maski raczej nic nie musisz regulować. jak masz czym to nawet sam to zrobisz.