Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Temat: Alfa 159 z otomoto

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    alfa

Domyślnie Alfa 159 z otomoto

Cześć

Rozglądam się za używaną i niedrogą 159 i chciałbym Was prosić o opinię o tym samochodzie: otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-2-4jtdm-200kmfull-opcjaoplaconagwarancja-ID6yk2uX.html#f3ac640703

Wiem, że tak po ogłoszeniu to niewiele można powiedzieć, ale wprawni znawcy tematu na pewno będą w stanie powiedzieć więcej niż ja sam.

Pozdrawiam

Użytkownik Znawca Avatar Zenonzlasu
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Były: AR 156 JTD, AR 156 1.8 TS 144 KM | Zostało Reno, PT Cruiser i Lancia Thesis .

Domyślnie

Z tyłu nie ma żadnych znaczków, a na błotniku powinno być 159 z lewej strony pod światłem, JTD z prawej pod światłem i 2.4 na klapie z prawej strony; no, chyba że niektóre wersje nie miały nic,ale chyba nie. Przynajmniej oznaczenie 159. Mogło co prawda odpaść samo.....albo z pomocą.

Użytkownik Romeo Avatar beriba
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Albo jestem ślepy albo to nie jest złoty kolor. Znaczki z przodu i z tyłu wymienione na chińskie badziewie. Przebieg skręcony przynajmniej 50tkm, jak nie więcej. No i Gniezno. Daj sobie spokój

Wyryte rantem felgi

Użytkownik Fachowiec Avatar maly_777
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 156 FL SW 1.9 16V

Domyślnie

Cytat Napisał beriba Zobacz post
    Przebieg skręcony przynajmniej 50tkm, jak nie więcej.

Szklana kula czy co ?

KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
    Konwersje USA->EU
    UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
    KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline

Użytkownik Znawca Avatar paweltbu
    Mieszka w
    TBU
    Auto
    MiTo 1.4 TB MA/Mazda 3 2019

Domyślnie

Cytat Napisał beriba Zobacz post
    Albo jestem ślepy albo to nie jest złoty kolor. Znaczki z przodu i z tyłu wymienione na chińskie badziewie. Przebieg skręcony przynajmniej 50tkm, jak nie więcej. No i Gniezno. Daj sobie spokój

Wyryte rantem felgi
    Znaczki - oryginalne, nie badziewie blaknie po 5 latach, na tzw chinskim badziewiu jeździ polowa AR w PL i gówno ma to do zakupu auta, przebieg??? 8 lat po 20tys rocznie co wcale nie jest mało tym bardziej że w środku auto nie wygląda na zmęczone większym przebiegiem, jeśli Gniezno nie jest daleko od Ciebie to pojedź obejrzeć, jak masz kompa to weź swój jak nie to poproś kogoś z forum o pomoc, jak nie wyjdą cuda wianki to jedź sprawdzić auto mechanicznie i ew kup. NIe obraź się ale na oko to jak sam napisałeś ciężko, a wróżbitów zaraz będziesz miał tu miliony, nie wiem jakie masz podejście ale np dla mnie to że auto było malowane nie wyklucza jego zakupu, wszystko zależy od tego dlaczego było malowane. 159 ma taką bryłę nadwozia że sporo ma malowane tylne drzwi błotniki progi bo od kamieni i piasku się niszczą, usterka żadna a typowa ale wielu wróżbitów Maciejów powie że bity i lipa. aaaa i poszukaj na googlach opinii o tym komisie, może coś więcej się dowiesz. I w kontekscie nie wyrytych felg to raczej normalne jak się jeździ, auto ma 8 lat a nie 8 godzin a kolega który zna pełną historie tej Alfy bo zobaczył ją na zdjęciu chyba o tym zapomina.
    Ostatnio edytowane przez paweltbu ; 01-04-2016 o 12:00

Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1.9 JTD 16V

Domyślnie

To że bity czy malowany to wiadomo ze nic nie mówi. Sam kupiłem całą malowaną 159. Ale widziałem jak wyglądała przed. Co do znaczków to te chińskie dla mnie osobiście wyglądają obrzydliwie i jak na moje standardy to nie przechodzi. Co do przebiegu to ciężko mi uwierzyć że 8 letni diesel z Niemiec ma niecałe 170tkm. I nie chodzi o to że nie warto go brać, nawet gdyby miał 220tkm tylko o samo kręcenie licznika. Nikogo nie oskarżam ale mi ciężko w to uwierzyć. Tym bardziej że to Gniezno. Tam jak nie masz kogoś znajomego w temacie to generalnie dość spore ryzyko w zakupie

Wyryte rantem felgi

Użytkownik Znawca Avatar paweltbu
    Mieszka w
    TBU
    Auto
    MiTo 1.4 TB MA/Mazda 3 2019

Domyślnie

dobra to idąc tym tropem, nie kupuj bo ma znaczki chinskie..... a co do przebiegu to nie upierał bym sie przy stereotypach, moja żona dieslem robi 7tys rocznie.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar storm1987
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150 km 2008

Domyślnie

Pierwszy właściciel który kupił to auto z salonu mógł po prostu zrezygnować ze znaczków...miał taki kaprys także ich brakiem bym się nie sugerował

Użytkownik Pirat drogowy Avatar axel83
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

Produkcja zapewne 2007r a nie 2008r - widać panel klimy z przedlifta

Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Czy się sugerować? Kwestia indywidualna. Wyraziłem tylko swoją opinię. Być może autor tematu by na to nie zwrócił uwagi a może to dla niego ostatecznie okazać się istotne. Nikomu nie mówię żeby nie kupował z tego akurat powodu. Tylko też nie będę udawał że te znaczki są ok skoro dla mnie nie są

W kontekście przebiegu, ja też nie robię niewiadomo ile dieslem. Jednak o ile wiem, na zachodzie nie kupuje się diesla żeby jeździć po przysłowiowe bułki tylko żeby pokonywać duże odległości. Może to tylko statystyka ale według mnie warto zwrócić uwagę. Jeśli przebieg jednak autentyczny to super.

Wyryte rantem felgi