Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: [159] Problem z oświetleniem zegara konsoli środkowej.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa 159 SW TBI

Domyślnie [159] Problem z oświetleniem zegara konsoli środkowej.

Witam,
    Od kilku dni pojawia mi się problem z oświetleniem wskaźnika turbo na środkowej konsoli - 159 TBI 2011. Wskazówka świeci, piktogram turbiny też, zanika tylko podświetlenie tarczy. Raz działa, raz nie. Pytanko, jak się do tego dobrać i czego się spodziewać w środku? Jest tam żaróweczka, czy raczej płytka z diodami? Obstawiam, że przyczyną może być kiepskie połączenie na kostce. Z góry dzięki za wszelką pomoc.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar taczka464
    Mieszka w
    Ł
    Auto
    AR 159 1.9 8v + chip była , AR 159 TBI TI jest, Crosswagon + chip jest

Domyślnie

Cześć też mam Tbi z tego roku i identyczne zjawisko z tym że u mnie dodatkowo (nie zależnie) też zanika częściowo podświetlenie obrotomierza.Zdarza się to żadko bo czasem przez miesiąc nic się nie dzieje ale jednak taki przypadek był. I ten temat już był raz poruszany na tym forum. Mianowicie- powodem takiego stanu rzeczy podobno są zimne luty. Poszukaj dobrze na forum tego tematu , ktoś to już rozbierał ale nie pamiętam jaki był finał naprawa czy wymiana.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa 159 SW TBI

Domyślnie

Przyznam, że liczyłem na troszkę większy odzew w tej kwestii Może ktoś się chociaż pochwali, jak rozbierał środkową konsolę? Na co uważać, żeby nie spierdzielić?
    Jest sporo wątków w tym temacie, niestety wszystkie odnośnie 156...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar taczka464
    Mieszka w
    Ł
    Auto
    AR 159 1.9 8v + chip była , AR 159 TBI TI jest, Crosswagon + chip jest

Domyślnie

Słabo szukasz, było wałkowane w temacie o naprawie i oklejaniu środkowej konsoli. Z tego co pamiętam pierw ściągnij panel w którym siedzi drążek zmiany biegów ( na zatrzask) podważ i pociągnij w stronę konsoli głównej. Pokarzą Ci się dwie śrubki , wiadomo - odkręć. Wyjmij radio - w otworze po- 2 śrubki po bokach. Wyciągnij za pomocą kombinerek ( przez szmatkę ) zdecydowanym ruchem 3 wyloty nawiewu w panelu - 3 śrubki - podważ delikatnie całą konsolę i jest Twoja. Po odpinaj wszelkie wtyczki i masz dostęp do zegarów jak na tacy. Dalej już będziesz widzieć gdzie i co przymocowane. Jak kojarzę te zegary są bardzo słabo rozbieralne/ ale pewien nie jestem. Powodzenia.