Hej,
Jak w temacie, mam do kupienia takie felgi z oponami 40/225 pytanie jak siądzie takie et w 166? Czy ktoś z Was ma podobny wymiar na aucie, żeby zobaczyć jak to wygląda?
pzdr
Hej,
Jak w temacie, mam do kupienia takie felgi z oponami 40/225 pytanie jak siądzie takie et w 166? Czy ktoś z Was ma podobny wymiar na aucie, żeby zobaczyć jak to wygląda?
pzdr
Różnica duża w porównaniu do ori nie będzie ( et37,5) najwyżej jak za mocno bedą schowane to wrzucisz dystanse
18 alusy w 166 nice![]()
To 5,5 mm jak dobrze liczę "do środka" względem oryginałów, które pewnie i tak chowają się w nadkolu... Zatem, plus dystanse plus śruby to już przestaje być okazja![]()
Pozdrowieni!
- - - Updated - - -
Czy ja jestem szalony czy kawy nie wypiłem...przy 5,5 mm nie trzeba raczej zmieniać seryjnych śrub, nie?
Moim zdaniem pół centymetra to dużo.
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Chyba dopiero od 10mm jest zalecenie dłuższych śrub. Ori wcale aż tak mocno sie nie chowają, szczególnie z przodu, chyba ze ktoś lubi na styk z raptem błotnika.
ja mam 18r/8J RONAL firmy. wrzucone dystanse 1cm na tył i przód. Kapcie to 225/40/18 z rantem ochronnym na przód i 235/40/18 z rantem ochronnym na tył. śruby o ponad 1cm dłuższe od tych co 16 telefony pod brembo. Obniżona na eibach -30, jadąc w 5 osób nigdy nie otarło nawet na progu zwalniającym .Polecam każdemu taki zestaw...wiadomo że komfort na wertepach słabszy ,ale na normalnych drogach...a daj bozia górską sempertynkęmożna sobie śmiało pozwolić na olanie ograniczenia 70/zakręt
![]()