Witam
Czy orientuje się ktoś dlaczego po wymianie oleju cieknie mi z miski olejowej? Nie rozumiem tego przed wymianą wszystko było ok żadnej plamki nic się nie pociło. Olej to selenia wr 5w40, wcześniej taki sam był.
Witam
Czy orientuje się ktoś dlaczego po wymianie oleju cieknie mi z miski olejowej? Nie rozumiem tego przed wymianą wszystko było ok żadnej plamki nic się nie pociło. Olej to selenia wr 5w40, wcześniej taki sam był.
Olej był spuszczany grawitacyjnie czy odsysany mechanicznie? Leci z jednego miejsca ?
Grawitacyjnie, w dwóch miejscach się poci lekko a nad korkiem spustowym mocniej.
Może miska pękła przy odkręcaniu zapieczonego korka. Trzeba oczyścić i oglądać.
Orientujesz się czy ta rurka do której wchodzi bagnet ma jakąś uszczelkę na łączeniu z miską olejową czy to jest na stałe zrobione.
Jest uszczelka
ok dzięki za pomoc. Muszę się jutro wczołgać pod auto i ustalić jakiś plan działania.
Przy okazji tematu zapytam, żeby nie tworzyć nowego. To normalne że zamiast uszczelki miski jest silikon? Taki czarny, więc wydaje mi się że jakiś profesjonalny ale zawsze mi się wydawało że tam powinna być uszczelka a nie silikon. Dzisiaj czyściłem michę bo była lekko w oleju i podejrzewam że w jednym-dwóch miejscach lekko puszcza (oczywiście mam na myśli uszczelnienie). Miska za mojej kadencji (4 lata) nie była ruszana więc to jeszcze twórczość jednego z poprzedników i się zastanawiam jak to powinno być zrobione zgodnie ze sztuką
Wyryte rantem felgi
Ostatnio edytowane przez beriba ; 01-05-2016 o 00:43
dzisiaj chciałem kupić uszczelkę pod miskę olejową również do 1.9 19v i gość mi powiedział że nie ma tylko silikon, miał nawet jakiś za 12 zeta ale mam bostik w domu a od niego nie ma lepszego silikonu więc na nim będę osadzał miskę.
miska jest na uszczelce w płynie - tylko nie silicon jakiś tani tylko taki specjalny