Witam,
Wymieniam po raz kolejny tuleje pływające i zwróciłem uwagę, że tuleja gomowa w amortyzatorze swoje najlepsze lata ma już za sobą, wiecie czy można ją kupić bez kupna całego amortyzatora?
--
Pozdr.
Hubert
Witam,
Wymieniam po raz kolejny tuleje pływające i zwróciłem uwagę, że tuleja gomowa w amortyzatorze swoje najlepsze lata ma już za sobą, wiecie czy można ją kupić bez kupna całego amortyzatora?
--
Pozdr.
Hubert
Ostatnio edytowane przez hubizx ; 08-05-2016 o 14:01
Gwarantuję że da się je kupić bez kompletu z alternatorem![]()
zamówilem, zobaczymy czy koła będą prościej stać.
Napisz na PW adres to Ci wyśle taki uchwyt. To do prawego wahacza?
HSF3Design
Projekty, prototypowanie, wydruki 3D
NOCTUO - filamenty do druku 3D
email: duzepuzzle@gmail.com
mam:
Auto projekt: AR166 3.0 CF2 '99 Blu Odissea
Daily: AR166 2.0 V6 TB '99 Aurora
na części:
AR166 3.0 CF3 '02 - srebrne
Mam tuleje, zastanawiam sie czy ze starych gumowych mam wziąć tulejkę metalową i po wlożeniu pouliuretanów wbić ją.
Drugra sprawa, wyciągnąć starą tulejkę planuję z pomocą wiertarki, z założeniem nowej żółtej nie ma jakichś cyrków?, da się to zrobić na samochodzie bez wyjmopwania amora. Ta obawa powstrzymała mnie przed wyrywaniem starej.
PS. Odkryłem pewnie szeroko znany sposób jak sprawdzić luzy w tylnym zawieszeniu, wystarczy na podniesionym samochodzie podnieś dodatkowo koło w rękach, pięknie widać luz (przez drugą osobę) na tulejce pływającej i tulei amortyzatora.
--
Pozdr.
Hubert
Ostatnio edytowane przez hubizx ; 10-05-2016 o 21:16
Samego amorka nie zdejmiesz z mocowania na dole.Trzeba opuścić belkę,bo inaczej nie wyjdzie (oprze się o budę).Po wyjęciu PU sama wejdzie.