Witam mam następujący problem:
Po odpaleniu silnika niby wszystko fajnie hula, ruszam po chwili gdy obroty zaczynają spadać - spadają drastycznie do zera i gaśnie no chyba, że zdąże w tym czasie nacisnąć gaz. Co to może być?
Witam mam następujący problem:
Po odpaleniu silnika niby wszystko fajnie hula, ruszam po chwili gdy obroty zaczynają spadać - spadają drastycznie do zera i gaśnie no chyba, że zdąże w tym czasie nacisnąć gaz. Co to może być?
marchewa sie pali?
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
Zauważyłem, że raz może dwa się zaświeciła po czym zgasła i nie zapala się....
jesli by sie palila to a 99% silniczek krokowy by się zacinal/zawieszal moze sproboj go przeczyscic - tez mialem u siebie taki problem i jak reka odjal![]()
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
Dopiero co zaycznam się bawić w majsrowanie samemu i nie za bardzo wiem gdzie go znajdeJakieś wskazówki?
![]()
jasne, popatrz na to:
Klub Alfa Romeo - 145 TS: Czyszczenie silniczka krokowego
ogolnie rzecz biorąc zasada jest taka sama i umiejscowieniekoszt "naprawy" bedzie praktycznie znikomy (jakis odrdzewiacz czy cos do czyszczenia) i troche czasu
![]()
Dzięki! Spóbuje jeszcze dzisiaj! Dam znać jakie wyniki![]()
nie ma sprawy i czekamy na jakies info odnosnie wynikow walki: alfa vs jej wlasciciel))
ja mam tak w 3.0 166 u mnie to wina przepływki po odpieciu jest ok
alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v
nie moge zlokalizowac silniczka pomocy!![]()