W mojej SW 4 dolne ścieżki są porysowane i poprzerywane w kilku miejscach - podejżewam że poprzedni właściciel woził jakieś wyższe sprzęty w bagażniku i uszkodził ścieżki. Próbowałem naprawiać klejem przewodzącym, ale po paru tygodniach działania zeszłej zimy, po kolei pękał/odpadał klej i ścieżki przestawały grzać.
Przed kolejną zimą chciałbym temat jakoś trwale zamknąć. Nie spotkałem się z możliwością solidnej naprawy - każdy mówił/pisał o kleju, ale że to nietrwałe/delikatne itp. Jeśli znacie jakąś firmę która potrafi to profesjonalnie, trwale i praktycznie bez różnicy w wyglądzie naprawić to proszę o info.
Jak nie, to podpowiedzcie gdzie kupić szybę dobrej jakości.
W ASO ponad 1600zł + wymiana do tego , troche dużo jak za rozwiązanie problemu niegrzejących 4 ścieżek. W Nordglass powiedzieli 600zł z wymianą, ale nie wiedzą co za szyba będzie (powiedzieli że dopiero okaże się jak przyjdzie na miejsce! - dla mnie brzmi to dziwnie), a nie chciałbym ewentualnie zakładać czegoś co np nie bardzo pasuje (np kolor albo jakość). W punkcie specjalizującym się w Pilkingtonie sprawdzili i powiedzieli że w żadnych magazynach w Europie nie ma tych szyb.
Czy ktoś jest w stanie podpowiedzieć gdzie uderzyć w tej sprawie? Najchętniej okolice Bielska-Białej.