Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Czy ktoś poratuje częściami, bądź dobrą radą?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gleniu2.4jtdm
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Alfa 159 2.4JTDm

Domyślnie Czy ktoś poratuje częściami, bądź dobrą radą?

Witam. Mam problem. Otóż mam uszkodzoną listwę wtryskową. Mała nieszczelność, co powoduje solidny wyciek ropy. Wczoraj zamówiłem drugą na alledrogo, po zamontowaniu okazało się że jest uszkodzona tak samo jak moja, tylko na innej sekcji. 700pln kosztowała mnie ta impreZa. Oczywiście odesłałem i liczę na odzyskanie pieniędzy. Pytanie brzmi, czy ktoś z Was bądź waszych znajomych nie ma SPRWANEJ DOBREJ SZCZELNEJ listwy wtryskowej wraz z przewodami i czyjnikami do alfy 159 do silnika 2.4jdm 200km

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Gleniu2.4jtdm Zobacz post
    Witam. Mam problem. Otóż mam uszkodzoną listwę wtryskową. Mała nieszczelność, co powoduje solidny wyciek ropy. Wczoraj zamówiłem drugą na alledrogo, po zamontowaniu okazało się że jest uszkodzona tak samo jak moja, tylko na innej sekcji. 700pln kosztowała mnie ta impreZa. Oczywiście odesłałem i liczę na odzyskanie pieniędzy. Pytanie brzmi, czy ktoś z Was bądź waszych znajomych nie ma SPRWANEJ DOBREJ SZCZELNEJ listwy wtryskowej wraz z przewodami i czyjnikami do alfy 159 do silnika 2.4jdm 200km
    a tego się nie da po prostu naprawić/zregenerować jakoś? Ja miałem kiedyś w 1.9 wyciek z pompy wtryskowej. w Boschu w Bielsku zaśpiewali na dzień dobry minimum "900zł lub więcej", a naprawiłem u gościa poza Bielskiem(Skoczów), który tez jest tam jakimś niby serwisem Boscha, na ori częściach, za 400zł. jak na razie 5 lat bez problemu.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Gleniu2.4jtdm
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Alfa 159 2.4JTDm

Domyślnie

Na upartego, może i by się dało. W sumie, to jestem w trakcie ogarniania tematu, ale nie powiem, że nie wolałbym założyć drugiej i mieć spokój a nie zastanawiać się, czy puści za 100km, 1000, czy jak będę 1000 od domu...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Gleniu2.4jtdm Zobacz post
    Na upartego, może i by się dało. W sumie, to jestem w trakcie ogarniania tematu, ale nie powiem, że nie wolałbym założyć drugiej i mieć spokój a nie zastanawiać się, czy puści za 100km, 1000, czy jak będę 1000 od domu...
    uważasz że jakaś używka będzie lepsza niż naprawiona profesjonalnie? Nie wiem o jakim dokładnie uszkodzeniu piszesz, ale może to sprawa standardowa i są jakieś oryginalne uszczelnienia nowe i będziesz miał spokój na następne 200tys km czy 10lat? zorientuj się, a może ktoś na forum zna temat - ja nic więcej nie wiem.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Za 150EU jest nowa na ebay. A ty 700 dałeś za używkę?? W ASO cena ok 1000 zł a jak ma się dojście to zniżka będzie. Albo w ASO opla może taniej
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::