Mam zdechniętą przepływkę w Alfie 147 1,9 jtd 140 km mam do wyboru bosch za 530 zł i wkład pitburg? 320. Różnica dość spora...
Jak myślicie co kupić, aby za 6 miesiący znów tego nie robić ?
Mam zdechniętą przepływkę w Alfie 147 1,9 jtd 140 km mam do wyboru bosch za 530 zł i wkład pitburg? 320. Różnica dość spora...
Jak myślicie co kupić, aby za 6 miesiący znów tego nie robić ?
Maxgear. Kosztuje pól wkladki. Kilka osób jeździ i jest ok.
Jak chcesz, ja bym kupił Boscha. Wiele było już tematów, gdzie pisano, że zamienniki odmawiały posłuszeństwa bardzo szybko. Jak już ma być tańszy to może Magnetti Marelli https://www.autosklep24.pl/pl/search...mierz,alfa,147 Choć ja bym się nie zastanawiał akurat w tym przypadku.
Marelli nie bierz, miałem i po MCSF na autostradzie wywaliłem i włożyłem bosch`a, od tamtej pory spokój.
a jakie masz objawy że stwierdziłeś padnięcie przepływki?
Poczytaj o tej MaxGear. Ludzie,którzy ja zalozyli polecają,sam mam i dziala juz trzeci czy czwarty rok. Bosch to nieporozumienie, skonczyl sie ta dobra jakosc i leci na dawnej legendzie. Pierburg to dobry zamiennik nie odstępujący od starego,dobrego Bosha.
Jeśli chcesz trochę pokombinowac to może uda ci się znaleźć sama wkładkę boscha. Wyciagasz swoją wkładkę (może być potrzebny dość nietypowy klucz 5 ramienny torx z dziurką), spisujesz numery i szukasz w internetach nowego najtanszego przepływomierza z tą samą wkładką po czym wymieniasz samą wkładkę. Ja do v6 z 600 zł zszedłem do jakiś 250-300 zł z jakiegoś fiatowskiego 1.3 diesla
Wysłane z mojego Nexus 6P przy użyciu Tapatalka
Nie bardzo mogę się z tym określić jeśli chodzi o objawy, bo samochód już został kupiony z tym defektem. Jedno jest pewne trochę sporo pali około 7 (1,9 jtd 140 km ) i dymi na czarno przy większym obciążeniu. Przy zakupie był podłączony pod komputer skasowane błędy i po 5 minutach znów załączył się check. Po ponownym podłączeniu do kompa znów pojawiły się błedy przepływki.
Odpinałeś przepływkę? Jeśli tak to czy była różnica w odpychaniu ?