Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Alarm oraz audio

Użytkownik Rowerzysta Avatar Marcino20
    Mieszka w
    DDZ
    Auto
    AR 159 1.9 JTD 16V

Cool Alarm oraz audio

Powitać!

1. Chcę podłączyć alarm do mojej alfy pod fabryczny centralny, pytanie mam takie;

Będę musiał się wpiąć w czujniki otwarcia drzwi oraz w puszkę od centralnego, gdzie znajduję się dokładnie w którym miejscu ta centralka i czy łatwo się w nią wpiąć, oraz czujniki otwarcia drzwi i czy ktoś już to robił?

2. Teraz audio, jest straszna lipa, zamierzam wrzucić w drzwi przednie:
    PIONEER TS-A170Ci - 260W

a w tylne:

PIONEER TS-A1703i - 240W

Podpiąć tył nic prostszego, ale przód jak z przetwornicą? Jest pewnie już jakaś fabryczna bo tweeter w przednich drzwiach jest, można spokojnie wymienić, idzie główny kabel który wepnę do przetwornicy i dopiero rozdzielę na dwa?

3. I już ostatnie najważniejsze mam sedana i nie widzę miejsca na subwoofer a z chęcią bym go włożył. Nie chce żadnej tuby w bagażniku tylko coś w deseń fabrycznego ukryte ładnie w fabrycznej zabudowie. W którym miejscu znajduję się on w zestawach Bose, jaki jest jego rozmiar w cm oraz czy ktoś może wrzucić fotkę jak to wygląda w serii w sedanie?

obserwator737
    Gość

Domyślnie

odnośnie audio - to co chcesz kupić to... też straszna lipa tyle że z logo znanego producenta

rada - kup porządny (np. MB QUART ESA 216 (621352931) - Aukcje internetowe Allegro) zestaw na przód a tyłu póki co nie zakładaj

fabryczny tzw. subwoofer to raczej żart na temat suba (całe 13cm średnicy...) , jak nie chcesz skrzynki to odpuść sobie montaż takiego maleństwa a za tą kasę wygłusz sobie przednie drzwi i ciesz się dolnym pasmem z dobrego zestawu a nie marketowego chłamu

przód - jak podpiąć - nie przetwornica a zwrotnica - to raz , dwa - wszystko będzie na niej opisane , jak coś nie będziesz wiedział podeślesz foto i wszystko wyjaśnię

fabrycznie nie ma zwrotnicy w drzwiach przednich , jej rolę pełni kondensator przy tweeterze który w prymitywny sposób tnie pasmo