współczuję, że kupił Pan samochód, z którego nie jest Pan zadowolony. Zrobiliśmy, co mogliśmy w przypadku nawigacji - próbowaliśmy powiadomić Turbo Kamerę, do której mamy swoje wejście, ale niestety nie podchwycili tematu. Jesteśmy dużym portalem , mocno uzależnionym od producentów aut i niestety nasze możliwości pomocy już się skończyły.
Widzę jednak, że nie tylko nawigacja jest problemem, ale również instalacja gazowa - tu wszystko zależy od tego, czy producent ją zakłada czy zakład z producentem współpracujący. Jeżeli to drugie, to gwarancja na instalację faktycznie może być ograniczona (pracownicy salonów bywają niekompetentni). Nie widzę jednak sensu zakładania najgorszego - że się zepsuje.
Życzę odnalezienia przyjemności z jazdy swoim Fiatem.
Serdeczne pozdrowienia
AG
P.s
Cisza . Dostalem taki list i telefon że niechca zadzierac z fiatem. Hyba zachar tez boi sie ruszac tego tematu. Dostalem pismo od fiata z mocno omijajacą odpowiedzią. A mój diler zamknoł sie . Wiem że musiało coś być nie tak. Nagle dziwne zachowanie wiedzac ze nie mam pretensji do dilera lecz do Fiata. Jestem w kropce. Jestem na etapie rozmowy prawnikiem