Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: i [159] - oklejenie/obszycie deski i podsufitki ze słupkami - CO z poduszkami?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Statyczny
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Brera 2.2 JTS

Domyślnie i [159] - oklejenie/obszycie deski i podsufitki ze słupkami - CO z poduszkami?

Cześć

Planuję obszycie/oklejenie paru części wnętrza mojej Brery, ale że cenię sobie bezpieczeństwo to zastanawiam się nad poduszkami powietrznymi, nie chcę ich upośledzić. Wielu agentów działa bez zwracania na to uwagi, nie chcę iść w ich kroki.
    - Na słupku B na wysokości głowy jest plastikowa zaślepka z info o poduszce. Nie wiem czy tam znajduje się poduszka czy to tylko informacja, że poduszka jest wyżej
    - A co do wyżej, jak z kurtynami? Wychodzą zza tapicerki sufitu czy ją rozrywają?
    - Jak z poduchą pasażera? W miejscu gdzie się znajduje chciałbym ewentualnie mocno osłabić oklejanie/obszycie przez dużo niewidocznych nacięć itd, generalnie żeby ewentualnie poduszka miała łatwo wyskoczyć i rozerwać wszystko.

Liczę na pomoc, bezpieczeństwo na pierwszym miejscu.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    159 2,4 210

Domyślnie

W słupku B nie masz poduszki. Kurtyna wychodzi na łączeniu podsufitki i słupków odrywając zaczepy osłon słupków. W środku każda osłona jest przymocowana na specjalnym pasku i przykręcona do nadwozia.

Co do poduszki pasażera, może najlepszą opcją byłoby zastosowanie szwów tam gdzie ona oryginalnie wychodzi z deski ?

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Firmy profesjonalnie zajmujące się obszyciem spokojnie poradzą sobie z poduszkami. Jak to nie będzie meblowy grzebek tylko tapicer samochodowy o nic się nie będziesz musiał martwić.
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 21-10-2016 o 19:42

Użytkownik Rowerzysta Avatar Statyczny
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo Brera 2.2 JTS

Domyślnie

Pływak, gość jest dobry ale w kwestii bezpieczeństwa wole komuś patrzeć na ręce.
    Hideto dzięki za odpowiedz. Poczytałem i wychodzi na to ze poduszki sa na zewnętrznych boczkach siedzeń i boczne kurtyny. Skoro kurtyny nie rozrywają poszycia tylko jak mówisz wychodzą pomiędzy podsufitką a słupkami to obszycie nie powinno stanowić problemu. Byle nie połączyć słupków z podsufitka