Cześć,
Czy zmiana reflektorów ksenonowych na zwykłe to jest plug&play, czy trzeba coś przerabiać? I czy zwykłe też mają autopoziomowanie jak w w ksenonach?
Pozdrawiam,
Rafał
Cześć,
Czy zmiana reflektorów ksenonowych na zwykłe to jest plug&play, czy trzeba coś przerabiać? I czy zwykłe też mają autopoziomowanie jak w w ksenonach?
Pozdrawiam,
Rafał
Ostatnio edytowane przez wawraf ; 17-11-2016 o 12:02
Zwykle nie mają poziomowania bo ci którzy chcą lepsze światło tj dołożyć ksenonowe lampy muszą dołożyć poziomowanie. Swoją drogą po co chcesz to robić
Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Instalacja elektryczna zdaje się jest inna. Zwykłe nie mają samopoziomowania. Jeśli dobrze pamiętam to kolega [MENTION=20089]epsonix[/MENTION] zakładał ksenony w miejsce halogenów, więc może będzie potrafił Ci podpowiedzieć na co zwrócić uwagę.
Tylko co Cię skłoniło do zmiany w tą stronę? Dużo ludzi narzeka na jakość świecenia reflektorów halogenowych w 159.
To zależy z ktorego roku masz Alfe, w przedliftowych wiązki przewodów były takie same bez względu na to czy ksenon czy halogen.
Różnica jest w pozostałym o sprzęcie czyli czujniki samopoziomowania, panel przycisków do regulacji wysokości świateł itp. O ile w tym przypadku przełożenie reflektorów ze zwykłych na bixenon jest p&p w przedliftowych wersjach (mam na myśli wiązki przewodów i wtyczki) o tyle w drugą stronę może być gorzej bo potrzeba wspomniany panel regulacji wysokości świecenia reflektorów.
Czytałem że gdzieś szukasz jednego reflektora xenonowego. Jest ich sporo przecież w ofertach. Tanio nie jest ale różnica w swieceniu spora.
Pamiętaj że bez względu na to co pisze sprzedawca zawsze jest to reflektor bixenonowy, bo tylko takie występowały w 159/brera/spider.
Pozdrawiam.
Rafał
Ostatnio edytowane przez alces1 ; 17-11-2016 o 13:33
po co taka zamiana??
Niezwykłość Alfy Romeo polega na tym... że czasem jeździ...
nie polecam zamieniac na h7. nie ma też gwarancji ze beda wszystkie wiazki pod h7. skoro czasem(w starych rocznikach zadki, po lifcie chyba zawsze) wiazki w autach z h7 nie mialy polaczen dla xenonow, to moze i byly wiazki tylko dla xenonow?
chociaz, nawet gdyby nie bylo pod h7, przerobka co prawda powinna byc w miare latwa, ale jednak. schematy i wiecej info z dokladania xenonow wrzuciłem w dziale zrob to sam, poszukaj sobie
Dzięki za odpowiedzi. Tak jak myślałem łatwo nie będziez różnicy w jakości oświetlania zdaje sobie sprawę. Zamierzam kupić lewy używany reflektor bi-xenon, ale podczas oglądania ofert zobaczyłem, że zwykłe są nawet 10x tańsze więc przez myśl przeszedł mi diabelski pomysł wymiany obu na raz na zwykłe. A rady kolegów z większym doświadczeniem są zawsze mile widziane.
Uprzedzając niektóre komentarze temat jest głównie dmuchaniem na zimne, gdyby musiało dojść do redukcji zbędnych wydatków potrzebnych do kupna mieszkania.
Na bezpieczeństwie się nie oszczędza, a lepsze światło w nocy przekłada się na szybszą reakcję kierowcy w razie zagrożenia. Wiadomo powszechnie że światło żarówki, nawet najlepszej, nie dorówna ksenonowi![]()