Witam Koleżanki i Koledzy, przeczytałem chyba wszystkie wątki o module poduszek w 156, a dokładnie o błędzie 01. Błąd ten dopadł mnie już dwa razy tzn. po zakupie Alfy kontrolka czerwona poduszek już świeciła, po podpięciu pod MES, błąd 01. Walka różnymi do programami na nic się zdała, błędu nie da się skasować. Dopiero potem znalazłem się na Naszym forum i dowiedziałem się że nie da się tego błędu usunąć
. Kupiłem używaną centralkę nr 60669250, bo taka idzie do mojej Alfy (można jeszcze zamienić ją z nr 60675876), niestety jak się okazało już z błędem 01. Kupiłem trzecią używaną, dobrą, działała 3 tygodnie, przy odpalaniu z kabli pokazała się czerwona kontrolka airbag, a w MES pokazał się błąd 01. Nie napiszę co czuję...
Mam za to 3 pytania do osób które odpowiedzą konkretnie (bo w wątkach już istniejących nie ma konkretnych odpowiedzi).
Pytanie 1. Czy można zastąpić moduł airbag w mojej Alfie dowolnie innym modułem (z innymi numerami).
Pytanie 2. Czemu centralka uszkadza się, pokazuje błąd 01, przy spadku napięcia, skoro przy odpiętym aku nic się z nią nie dzieje (np. na szrotach stoją Alfy z dobrymi centralkami a bez akumulatorów).
Pytanie 3. Czy jest jakiś złoty środek, aby te centralki nie padały jak muchy. ( Bo rozumiem,że wtedy nie działają poduszki ?).
proszę o konkretne odpowiedzi, dziękuję i pozdrawiam.