Witam, moj przycisk start jest juz troche sfatygowany, chcialbym go wymienic na nowy i mam pytanie czy przyciski po i przed liftem sa takie same ? Poniewaz sposob odpalania jest troche inny ?
Dzieki za pomoc
Witam, moj przycisk start jest juz troche sfatygowany, chcialbym go wymienic na nowy i mam pytanie czy przyciski po i przed liftem sa takie same ? Poniewaz sposob odpalania jest troche inny ?
Dzieki za pomoc
AR 156 1.8 TS 144KM - była
AR 159 1.9 JTDm 150 KM - jest
Przed i po lifcie były takie same. Brera też ma taki sami ale różni się mocowaniem. Ja kupiłem od brery i przełożyłem sam czarny przycisk (środek). Rozebranie go jest proste także nie będziesz miał problemów![]()
Trzeba zdjąć konsole środkowa ?
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
a ja mam taka zajawke, zeby ten przycisk jakoś ładnie na czerwono ogarnąć.... albo pomalować albo obkleić.
Po prostu aby był czerwony - fajnie to chyba by kontrastowało.
Próbował ktoś ? ma sprawdzoną metodę ?
Mi pęka ten przycisk w Brerce. Czyli jak kupie od 159 podejdzie? Szkoda ze nie da się wymienić samego plastiku bez rozbierania konsoli środkowej ;/
Na ebay można kupić za ok 60 zł czerwony przycisk ENGINE START do 159/Brera wraz z akcesoriami i instrukcją do montażu.
Właśnie taki mam u siebie. Nie ma instrukcji montażu. W paczce była sama naklejka, która ma wycięte napisy start stop. Problem z naklejeniem jest o tyle uciążliwy, że nalepka jest naklejona na kartoniku bez żadnej folii transportowejJa użyłem do tego taśmy bezbarwnej, aby nalepkę móc umieścić na przycisku, nie dotykając kleju. Jest problem z dopasowaniem napisów, bo jak zauważył Matik123, przycisk jest wklęsły. Idzie go jednak dopasować. Później jeszcze chwilowe podgrzanie suszarką i tak wygląda efekt końcowy
![]()
"Nie możesz nazywać siebie prawdziwym miłośnikiem motoryzacji jeśli nigdy nie miałeś Alfy Romeo" - Jeremy Clarkson
Pomogłem?Dodaj punkt reputacji
(gwiazdka pod postem)