witam!
Przerabiał ktoś temat montażu amorków z ar 156 gta 3.2v6 lub 2.5v6 do ts-a?
Czy podejdą plug and play czy trzeba by było coś przerabiać?
witam!
Przerabiał ktoś temat montażu amorków z ar 156 gta 3.2v6 lub 2.5v6 do ts-a?
Czy podejdą plug and play czy trzeba by było coś przerabiać?
A czemu akurat takie ? Poszukaj czegos dedykowanego do szparka jest duzy wybor a korzystajac z okazji chcialbym pozdrowic Mame![]()
Z tego co słyszałem to mają inną charakterystykę niż te do ts-a, jak bym chciał założyć dedykowane do tsa to bym je zamontował.
Ostatnio edytowane przez mar222 ; 18-02-2017 o 00:16
Ale chodzi Ci o sztywniejsze ?
Przód w v6 jest dużo cięższy także amory przednie są bardziej sztywne.... w sumie wszystko zależy od ceny i stanu owych amorów.
Lubisz się bawić mechaniką to spoks zawsze możesz się umówić ze sprzedajacym....o mozliwość zwrotu.
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
Właśnie o to mi chodzi żeby były bardziej sztywniejsze była by to dobra opcja jeśli chodzi o cenę dobra zawiecha do 156 to 2,5 tys są niby zestawy amortyzatorów firmy mts za około 1tys ale opinie są średnie
muszą być sztywniejsze przecież v6 czy gta na amorach z ts-a to by była porażka.
A myślisz że ts jest mniej sztywny od V6-tki? Amortyzator tłumi powrót zawieszenia w górę, sprężyna stopień tego ugięcia. Więc za "sztywność" zawieszenia w dużo większym stopniu odpowiadają sprężyny i pośrednio sprawność amortyzatora.
Chcesz twardziej i z mniejszymi przechyłami załóż twardsze/krótsze sprężyny, najlepiej z nowymi amortyzatorami i po temacie.
Jeśli myślisz że wykpisz się kupnem używek z v6-tki to nie tędy droga.
I niestety w "dobrym" tuningu sprawdza się powiedzenie - tanie mięso psy jedzą.
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
Myślę o amorach + sprężynach ma już takie na oku z gta, może i masz trochę racji z tym mięsemale do odważnych świat należy
![]()
Uwierz że zawsze jak za dawnych czasów chciałem zaoszczędzić wychodziło drożej. I tym co Sławek napisał od kilku lat się kieruję
A tłumaczenie że do odważnych świat należy to nawijanie makaronu na uszy tępakom co wierzą że za grosze coś dobrze da się zrobić
Moja rada- brakuje ci kasiury to poczekaj dwa miechy i dozbierasz