Witam. Otóż, przede wszystkim - tak, zapoznałem się z tematem http://www.forum.alfaholicy.org/159_...pomagania.html jednak w tym temacie, na pierwszym obrazku zaprezentowanym przez użytkownika slawek986, umiejscowienie rurek jest zupełnie inny niż u mnie...
Przede wszystkim, z jednej rurki wycieka mi olej (wycieka... jak zauważyłem że wyciekł, to zdążył już cały prawie uciec i usłyszałem tylko jak pracuje zapowietrzona pompa, a przez rurkę ciśnienie wypychało spieniony olej na pasek). Nie potrafię znaleźć tego węża nigdzie, po prostu nie istnieją w całym internecie, a nie będę z taką pierdołą jechał do ASO. Proszę o pomoc w zlokalizowaniu uczciwego sprzedawcy...
Teraz pora na dokładne określenie, który to wąż (dodam zdjęcia).
Lewy (dolny) wąż wychodzący z tego zbiorniczka.
Tutaj trzymam na nim palec.
Jest różnica między tym co mam pod maską, a rysunkami z tematu do którego podałem link na początku. Na tamtych rysunkach mój wąż powinien wychodzić z PRAWEGO kanału zbiorniczka oleju wspomagania, tym czasem u mnie wychodzi z lewej. I tutaj kolejne pytanie: auto mam dopiero od 2 tygodni, czy wcześniejszy użytkownik (ASO...) po prostu się nie pomylił i nie zamontował tych węży na odwrót i jakie to może mieć znaczenie?