Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: [147] Alfa Romeo 147 2.0 TS BRC Kuj-Pom

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Brak

Domyślnie [147] Alfa Romeo 147 2.0 TS BRC Kuj-Pom

otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-147-alfa-romeo-147-2-0-16v-klimatronic-instalacja-brc-serwis-okazja-ID6yOyyN.html

Witam wszystkich na forum, interesuje mnie autko jak wyżej. Sprzedaje je mój znajomy, jeździłem nim, ale wszystko fajnie, ale ciężko mi ocenić stan. Przedstawie ter kilka informacji które wiem.

Silnik poprzedni obróciły sie panewki. Znajomy założył silnik od innej 147 z anglika z przelotem okolo 145 tys. Wszystko generalnie w silniku wydaje mi się dobrze chodzi, wariator nie słyszałem że stuka. Wiem tylko, że za około 20 000 rozrząd powinienem zmienić jeśli bym brał.

Wydawalo mi sie ze jakos miekko na zakretach jest, jezdzilem wczesniej alfa przed liftem kumpl i tam sie wchodzilo w zakrety jak po torze, tutaj czulem delikatny efekt płynięcie przy szybszych zakrętach. Ale generalnie nic nie stuka w zawieszeniu. Wymienił dwa stabilizatory i niby si.

Alfy podobno nie rdzewieją, a tutaj była delikatna rdza na nadkolach(błotnikach z tyłu po obu stronach, ale zaprawki zostały zrobione)

Niepokoji mnie fakt, że z tyłu jest napisane Selespeed, a tutaj jest normalna manualna 5 biegowa skrzynia. Przy kierownicy są łopatki.

Wizualnie brakuje pierdół kilku jak np. nie domyka się podłokietnik, czy brak klameczki od schowka z przodu.

Co forumowicze myślicie o tym egzemplarzu, jeżeli udałoby mi się wyrwać np za 6,5 k?

Może jest ktoś z okolicu Aleksandrowa Kujawskiego co zna się na rzeczy i mógłby obejrzeć Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Brak

Domyślnie

Odswiezamy

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia