Koledzy, mam kilka pytań odnośnie wymiany płynu hamulcowego.
W najbliższym czasie będę zmieniał tłoczki w zacisku z przodu i przy tej okazji zamierzam zmienić cały płyn. Przy pracy nad tłoczkami zamierzam zadbać o to, żeby w zbiorniczku wyrównawczym cały czas był płyn, żeby nie pozapowietrzać za bardzo okładu.
Później - w kolejności prawy tył, lewy tył, prawy przód, lewy przód, sprzędło zamierzam przepompować płyn na nowy, cały czas dolewając do zbiorniczka wyrównawczego świeży płyn.
Mam kilka pytań:
1) Ile płynu mniej więcej powinienem przepompować do najdalszego koła? Teoretycznie powinienem zobaczyć w pewnym momencie czystszy płyn wypompowywany przez odpowietrznik, jeśli różnica będzie mało zauważalna, chciałbym wiedzieć mniej więcej po przepompowaniu jakiej ilości płynu mogę być pewien, że został on zmieniony - 300 ml?
2) Czy na odpowietrznik sprzęgła da się założyć przewód o takiej samej średnicy jak przy odpowietrznikach hamulcy? Zastanawiam się czy muszę przygotować jakieś dodatkowe rzeczy do odpowietrzania sprzędła, czy wystarczy zestaw taki jak do hamulców.
3) Ile płynu przygpotować? 1 l czy 1,5 l?