Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Problem z mechanizmym od szyby / szyba ! HELP

Użytkownik Rowerzysta Avatar Zawato
    Auto
    AR 147 FL

Domyślnie Problem z mechanizmym od szyby / szyba ! HELP

Witam !

Mam maly problem jakis czas temu popsul mi sie mechanizk uszoszenia i opuszczania szyby postanowilem wiec ze sam sproboje sobie to naprawic po zdemontowaniu obicia drzwi i wyjeciu mechanizmu szyby okazalo sie ze ulamaly mi sie plasticzki ktore trzymaja ten prostokont jezdzacy po prowadnicy "http://imgur.com/a/b8LRd" (o te plasticzki chodzi). zamowilem wiec sobie caly nowy mechanizm wymienilem go ucieszylem sie ze tak sprawnie mi poszlo podlaczam przycisk unoszenia / opuszczania szyby a tu dupa mechanizm byl opuszczony na sam dol po tym jak wpiolem szybe w ten prostokoncik w momencie naciskania unoszenia szyby w gore szyba idzie normalnie ale dochodzi tylko do polowy po czym takjkaby silniczek slabo zaczynap racowac a szyba zaczyna mi sie wyginac ;/ oco moze chodzic ? mechanimz jest sprawny glownym problemem jest to ze szyba sie wygina i poprostu blokuje mozliwosc uniesienia jej wyzej w momencie kiedy ten hechanizm odepne i unosze szybe recznie to normalnie unosi sie do gory.

Przepraszam ze tak chaotycznie ale chcialem jak najszybciej napisac jaki mam problem aby mi z glowy nie wylecialo to co mam napsiac

Pozdrawiam !

Użytkownik Maniak resoraków Avatar esco1982
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    AR 166 3.0 V6 99r.,AR 147TI 1.6 TS 06r.

Domyślnie

Kupiłeś tani zamiennik tak jak JA pewnie i nie jest on wykonany 1:1 do orginału. Ustaw szybe w miejscu gdzie się zacinać i sciągnij boczki drzwi i bedziesz wiedział co zrobić - ja musiałem troche pokobinować z podkładkami no i wygiąć podstawę tego mechanizmu bo szyba lekko o nią zahaczała.
    A najlepiej to przełóż ten plastikowy element do starego orginalnego mechanizmu.
    AR 146 1.4 BOXER, AR 147TI 1.6 TS, AR 166 3.0 V6

Użytkownik Rowerzysta Avatar Zawato
    Auto
    AR 147 FL

Domyślnie

tez pomyslalem o tym zeby poprostu przemontowac ten plasticzek do mojego starego mechanizmu ale wydaje mi sie ze to samo sie dzialo w starym mechanizmie a problem jest w tym ze kuzwa tam nic nie widac !! jest tak maly dostep ze nawet nie mozna zobaczyc co jest nie tak -.- a jak probownywalem moj stary mechanizm i ten nowy ktory kupilem to jest dokladnie taki sam wiec niewiem oco chodzi takjakby z ta szybka cos bylo nie tak tam w srodku cos ja blokowalo niewiem ;/