Witajcie powie ni ktoś jak powinny iść podkładki w tylnym zawieszeniu ? Chodzi mi o te przy belce aluminiowej . Wydaje mi sie ze ktoś zjechał... sprawę. Czy pomiędzy wahaczem poprzecznym a belka też powinna iść podkładka ?
Witajcie powie ni ktoś jak powinny iść podkładki w tylnym zawieszeniu ? Chodzi mi o te przy belce aluminiowej . Wydaje mi sie ze ktoś zjechał... sprawę. Czy pomiędzy wahaczem poprzecznym a belka też powinna iść podkładka ?
Duże podkładki są tylko po stronie między łbem śruby/nakrętką a tuleją wahacza. Nie przypominam sobie aby była jakaś podkładka między belką a tuleją.
U siebie tez rozbierałem i tak było, ale wydaje mi się ze ktoś się pomylił i tyle
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
O proszę no cóż trudno[emoji2] u mnie musi tak zostać na razie jak jest
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
No to dziś znów belka w dół i przekładanie . Uważajcie kto tak ma bo zauważyłem że nie da się dokrecic na tyle mocno aby wahacz sie trzymał. Moje po zdjęciu piasty spadały w dół i to mnie zdziwiło bo powinny stać sztywno skoro nie popuszcAlem ich przy belce. Dziś przełożone i zobaczę jak to wyjdzie . Tak przy okazji zna ktoś moment przykrecania koła pasowego ?
Chodzi o te 4 śruby na toxa.
[notranslate]Alfa[/notranslate] 156 1.9itd 115 km
Ostatnio edytowane przez Swierzak ; 14-06-2017 o 10:29
25 Nm - śruby koła pasowego
Zawiecha zawsze pójdzie w dół - ciężar piasty robi swoje.
Wiem wiem ale chodzi o wahacze poprzeczne dało się nimi rusZać bez problemu góra dół tak jak by nie były przykrrecone
Może nasz już zerwane tuleje w wahaczach skoro się nie trzymają.
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!