Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Mrówki!

Puchaczo
    Gość

Domyślnie Mrówki!

Zaatakowały mnie mrówki wewnątrz Alfy, wyłażą gdzieś spod podłokietnika jest ich dosłownie kilka sztuk ale szlag mnie trafia bo widzę je codziennie i nie mogę otwartej puszki z piciem zostawić. Kupiłem kilka dni temu preparat o nazwie Mrówkosep w granulacie, dzień był spokój ale później to samo. Stoję alfą na pól trawie pół kamieniu,mrówki tam łażą, obok stoją też inne moje samochody ale mrówki zauważyłem tylko w Alfie. Znacie jakieś konkretne środki które zadziałają? Jak one w ogóle wchodzą do tego samochodu?

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    159 1.9 JTDm Berlina 2006

Domyślnie

Jak kiedyś walczyłem z mrówkami w domku na działce to w ogrodniczym polecili mi "fendona", pomogło, mrówek było mniej. Pamiętaj, że mrówki to strasznie trudny przeciwnik. I po pierwsze musisz zmienić nawyki. Do czasu doszczętnego ich wytępienia nie możesz przechowywać otwartych puszek, butelek, resztek jedzenia. Nawet zakręcona otwarta wcześniej butelka z colą itp ma wokół nakrętki jakiś cukier, zapach. Wystarczy że jedna mrówka go odkryje i zostawia feromony w tym miejscu powiadamiające resztę mrówek że darmowa wyżerka w Alfie. Tak więc wyczyść miejsca gdzie żerują i zastosuj jakiś preparat anty.

Google wypluło jeszcze takie coś:

"Jednym z najskuteczniejszych sposobów na mrówki jest biały proszek, który służy do lutowania. Należy wymieszać go z ugotowanym żółtkiem jajka i pozwolić, by mrówki wyniosły jedzenie do swoich gniazd. Boraks powoduje wysuszenie owadów, a także likwidację larw - co zapobiegnie rozmnażaniu się mrówek i zniszczy gniazdo od środka. Trzeba jednak uważać, jeśli ma się w domu małe dzieci lub zwierzęta."

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar jaboleq
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 156 SW 1.9 16V powered by @sdero

Domyślnie

Sprawdź czy na podszybiu nie masz mrowiska. W poprzednim aucie tak miałem
    ::::::: I am IN LOVE with trance! ::::::: Moja włoszka :::::::

Puchaczo
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał jaboleq Zobacz post
    Sprawdź czy na podszybiu nie masz mrowiska. W poprzednim aucie tak miałem
    Sprawdziłem w pierwszej kolejności, nie ma ich tam ani w żadnym innym miejscu pod maską.

Użytkownik Znawca Avatar quba
    Auto
    Alfa - 159 2,4 BMW 335ix, Mazda MX-5

Domyślnie

Mrówki wchodzą tam gdzie jest jedzenie. Posprzątaj schowki.
    Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia