Witajcie!
Pojechałem ostatnio na sprawdzenie zbieżności i w warsztacie stwierdzili, że na tulejach są luzy i trzeba powymieniać. Poszperałem trochę w sieci, ale chciałem uporządkować sobie informacje.
Do zrobienia jest:
z przodu:
- tuleje wahaczy górnych - z tego, co się orientuję, sprawa jest prosta, bo pasują tuleje i całe wahacze od zwykłych 156 i jest w czym wybierać. Poprawcie jeśli się mylę.
- tylne tuleje wahaczy dolnych - tu się zaczynają schody, ponieważ szukając po różnych sklepach trafiłem na różne rozmiary (zdaje się, że powinny być o średnicy wewn. 19.9 mm, ale widziałem też takie o średnicy 20.9 mm (?)). O tyle dziwne, że wahacze dolne we wszystkich wersjach są chyba takie same?
z tyłu:
- tuleje wahaczy poprzecznych - jak rozumiem, można wstawić "zwykłe" tuleje? Ponieważ to w sumie 8 sztuk, zastanawiałem się przez moment nad wymianą całych wahaczy, ale żaden sklep ich nie oferuje.
- tuleje wahaczy wzdłużnych - sprawa z całymi wahaczami j.w. Ponadto w serwisie powiedzieli, że trzeba "komplet tulejek", ale na wszystkich schematach występuje tylko "cukierek". Od strony koła jest tulejka nr 60682636. Ją też trzeba wymieniać?
Możecie coś doradzić?
Pozdrawiam