Witam wszystkich. Pacjent [notranslate]Alfa[/notranslate] 147 1.6TS. Sprawa jest następująca. Auto posiada dwa kluczyki bez pilotów ( zwykły kluczyk z grotem). Poprzednia właścicielka zgubiła jedyny pilot c.z., który posiadała wraz z kluczykiem i dorobiła zwykłe kluczyki. Chcąc mieć z powrotem kluczyk z pilotem i możliwością otwierania centralnego zdalnie, zakupiłem takowy używany w internecie, trzy przyciskowy od innej Alfy 147. Pilot teoretycznie działa bo po naciśnieciu któregokolwiek z przycisków zapala się dioda. Z racji, że mam [notranslate]Alfa[/notranslate] OBD, kabel i kartę kodową, udałem się do auta w celu zaprogramowania pilota. Po uruchomieniu procedury i wciśnięciu któregokolwiek z przycisków na 3s, reakcja jest taka, że wyskakuje komunikat iż bateria jest słaba, kluczyk jest uszkodzony, lub niepoprawnie został wciśnięty przycisk. Bateria wymieniona na nową, procedura robiona kilkukrotnie i cały czas ten sam komunikat, brak możliwości dopisania pilota. W AlfaOBD bodykomputer pokazuje dwa zaprogramowane piloty, czyli te co były razem z autem. Nie wiem co robie źle? Czy w ogóle jest mozliowść doprogramowania używanego pilota od innego auta?, a jeżeli tak to co jest nie halo, że body go nie widzi?