Witam, jako ze jestem laikiem odnosnie Alf miałbym kilka pytan do "madrzejszych" forumowiczow:
Posiadam 2.5v6 192km po lifcie srodka z 2002roku.
1. Zbiorniczek wyrownawczy rozni sie od tego przed 2000r? Znalazlem aukcje ze zbiorniczkiem ale jest napisane ze 1998-2000. Ma sie rozumiec ze sie rozni na tyle ze nie idzie go zamontowac?
2.To samo pytanie o oslone rozrzadu. Moja [notranslate]Alfa[/notranslate] jest z 2002 roku, czy jesli kupie od 1999r bedzie grało?
3.Czy orientuje sie ktos moze czy oryginalne progi plastikowe sa gdzies dostepne czy tylko chinskie podrobki na allegro?
4.Znalazlem pare informacji na forum ze infocenter po pelnym lifcie czyli po 2003roku jest pozbawiony wad czy to prawda bo juz sam zgupiałem a na moim widac tyle co nic
5.Jaki jest oryginalny rozmiar zimowek do AR 156 na 15 calowe kola?
6. Ostatni no i najwazniejszy punkt. Sprawdzalem w odpowiednim dziale ale nic nie znalazlem. Jakies spoty trojmiasto badz w niedalekich odleglosciach hm? Chcialem pokazac AR bardziej doswiadczonym kolega ktorzy by cos tam doradzili.
Wiem ze pytania w sumie banalne ale [notranslate]Alfa[/notranslate] juz stoi u mechanika na olejach i rozrzadzie wiec chcialbym jak najszybciej kupic wszystko by wymienicPozdro