Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: kondensator w 159 !

Użytkownik Rowerzysta Avatar sAweK
    Mieszka w
    Kalisz
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm 8V 120 km.

Domyślnie kondensator w 159 !

witam Panowie znów licze na waszą pomoc chodzi o zestaw grający a dokładnie skrzynię w bagażniku która przy mocnym basie faluje mi światłami ( wszystko sprawdzałem i alternator nie wyrabia ) ale udało dostać mi się za dobra kasę kondensator wiem jak to podłączyć i ze trzeba to naładować przed podłączeniem do auta ale i tu moje pytanie do was u mnie na głównym przewodzie zasilający skrzynię mam zrobiony wyłącznik przy nogach kierowcy aby nie ustawiać ci chwilę na radiu kiedy ma być bas i czy w ten sposób nie będę musiał co chwilę ładować kondensatora skoro bede mu odlaczal zasilanie z akumulatora?

Użytkownik Ogier
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM DISTINCTIVE +

Domyślnie

Do pytań związanych z CA jest osobny dział.
    Zanim podłączysz kondensator najpierw podaj kilka parametrów: co to za głośnik, jaki wzmacniacz i jakim kablem jest zasilany, gdzie masz podłączoną masę ?
    Pisząc główny kabel zasilający masz na myśli ten od aku do wzmacniacza ? Jeśli już masz taki mod to musiałbyś przenieść ten wyłącznik na kabel który będzie szedł za kondensatorem do wzmacniacza.

Mieszka w
    Kalisz
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał MarBi Zobacz post
    Do pytań związanych z CA jest osobny dział.
    Zanim podłączysz kondensator najpierw podaj kilka parametrów: co to za głośnik, jaki wzmacniacz i jakim kablem jest zasilany, gdzie masz podłączoną masę ?
    Pisząc główny kabel zasilający masz na myśli ten od aku do wzmacniacza ? Jeśli już masz taki mod to musiałbyś przenieść ten wyłącznik na kabel który będzie szedł za kondensatorem do wzmacniacza.
    dzięki czyli wszystko wiem i sorki za zły dział - co do parametrów nie podawałem bo rozchodzilo sie tylko i wylacznie o ten wyłącznik ale dzięki twojej pomocy wiem ze do kondensatora musi iść stały prąd więc zostaje mi usnąć wyłącznik i odpalac skrzynię przez radio aby nie ciągnąć zbędnych kabli przez auto jeszcze raz dzięki pozdrawiam .

Użytkownik Ogier
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM DISTINCTIVE +

Domyślnie

Pytałem o parametry dlatego, że przygasające światła wcale nie muszą być spowodowane zbyt dużą ilością prądu zabieraną przez audio. Kondensator to urządzenie wykorzystywane już do raczej trochę bardziej zaawansowanych instalacji niż sama skrzynka, chyba że masz jakiegoś kloca na pół bagażnika

ZBANOWANY Świeżak
    Mieszka w
    Usa
    Auto
    magsexVE

Domyślnie

Za cienkie lub ze słabego materiału kable zasilające.

Mieszka w
    Kalisz
    Auto

Domyślnie

więc tak nie mam jakiejś dużej skrzyni itd. bo szkoda mi miejsca w bagaju maks wyjściowe to 700W dodam że to skrzynia aktywna pozbyłem się nie dawno wzmacniacza i zwyklej skrzyni . Co do kabli faktycznie wystarczyło grubszy kabel dac zasilania i mruganie ustalo ale kondesator w okazyjnej c3nie kupiłem więc warto zamontować