Witam,sorry że się wcinam w nowy temat ale mam problem.
Kupiłem alfe 166 z 1998roku z silnikiem 2,0 v6 turbo 205 koni z instalacja gazowa - świadomy jestem ze auto było uszkodzone.Coś z silnikiem.
Sprzedający powiedział,a ja głupi łyknąłem, ze panewka mu przyłapała,mój szwagier się zna i powiedział ze mi to zrobi.
Auto odpala ,na niskich obrotach pracuje ładnie ale na wysokich stuka jak cholerka. Szwagier wyciągnął silnik i okazuje się że chyba wał do szlifu się nadaje ,panewki do zmiany czy szlifu i 1 korbowód do wymiany.
Co mi poradzicie - co zrobić ?
Wymienić cały blok,czy tylko te poszczególne części czy może jakieś inne sugestie?
Znalazłem gościa co ma wał,korbowód i panewki do silnika 2,0v6 ale do alfy gtv. Mój silnik ma łańcuszek na pompie,tzn kolo zębate a silnik z gtv podobno nie ?
Czy da radę i czy można to przerobić?
Proszę o pomoc,może ma ktoś z was potrzebne mi częsci lub wiecie kto ma ,chętnie kupie
Aha czy będzie pasował silnik 2,5v6 lub częsci z tego silnika czy muszą być tylko z oryginalnego 2,0v6
Proszę o odp tel lub sms 503054741 lub gg 964368 lub email mkgarbus@wp.pl Proszę o możliwie szybką pomoc i doradzctwo pozdrawiam maniaków 166