Witam alfa 156 jtd nie zawsze odpali za pierwszym razem nic nie reaguje ....zauważyłem ze stacyjka jakoś ciężej sie przekreca ....co to moze byc ...wkladka stacyjki czy cos innego...jak tak ..czy to skomplikowana wymiana... dziękuję
Witam alfa 156 jtd nie zawsze odpali za pierwszym razem nic nie reaguje ....zauważyłem ze stacyjka jakoś ciężej sie przekreca ....co to moze byc ...wkladka stacyjki czy cos innego...jak tak ..czy to skomplikowana wymiana... dziękuję
Jeśli dobrze zrozumiałem, chodzi ci o to że po przekręceniu kluczyka zero reakcji ze strony samochodu?
Jeżeli pod pojęciem "nie reaguje" masz na myśli zaświecenie kontrolek i zero rozrusznika, to odkręć klemę minusową, dobrze przeczyść i porządnie dokręć. Poszukaj też, czy masa Ci nie zaśniedziała, np ta przy skrzyni biegów.
Witam przekręce kluczyk w stacyjce kontrolki sie zapalą ale nie ma rozrusznika ...słychać tyknięcie ...za drugim razem odpali tylko że mi sie wydaje ze ciężej kluczyk przekręca sie w stacyjce
Witam a co zrobić zeby sie nie zawieszał
Naprawić.
Podjedź do jakiegoś elektromechanika. Parę lat temu kosztowało mnie to 2 czy 3 stówki, nie wiem jak teraz.
Sprawdź akumulator najpierw, potem klemy i kable, dopiero bierz się za rozrusznik. Też ostatnio szykowałem się na remont rozrusznika, okazało się że kabel idący do klemy ledwo się trzymał. Objawy podobne.
147 1.6 TS 120KM -> była
156 1.9 JTD 8V 115KM -> była
MiTo 1.4 TB 155KM -> była
156 FL 1.9 JTD 16V 140KM -> była
156 2.5 V6 190KM -> była
Tonale Edizione Speciale 130KM 1.5 130 + 20KM -> jest
Jaguar F-Type S AWD 3.0 V6 381KM -> jest