Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Ala romeo 159 jtd 8v

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    brak

Domyślnie Ala romeo 159 jtd 8v

Panowie mam okazje kupno alfy romeo 159. Obejrzalem samochod no i wydawalo sie wszystko ok ale po kupieniu raportu niezly zonk. Pytanie mam czy te auto jest warte 15 tys? Dodam ze mechanicznie wydaje sie spoko. Jedynie zastanawia mnie lekko strzelajace krople oleju z wlewu podczas wlaczonego silnika. Sam juz nie wiem, cena wydaje sie spoko ale wez to pozniej sprzedaj.Co myslicie o tym bo samochod po niezlym strzale w tyl.Prosze o jakies opinie.
    Attached Files Attached Files

Użytkownik Świeżak Avatar Kevio
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Skoda Fabia II

Domyślnie

Wiesz, większość aut na naszych drogach jest po jakiś przygodach, mniejszych, bądź większych. Jak nigdzie nie widać korozji czy purchli, spasowanie jest ok, odcień lakieru ok to ja bym tego tak nie przeżywał, zwłaszcza za 15k.
    Co do oleju strzelającego to może to być uszczelka na korku od wlewu. Groszowa sprawa, w sklepie z uszczelniaczami może Ci dobierze ktoś jak nie będzie w hurtowni niczego. O ile jest to o czym myślę.
    Jeśli chodzi o polecenie takiego auta to chyba nikt nie weźmie odpowiedzialności za to. Ja bym był w stanie polecić tylko nowe auto, używane to zawsze loteria.
    Trzeba furę na chłodno ocenić, ale dobrze, że wiesz o przeszłości auta przed kupnem a nie przy sprzedaży.

btw. zawsze możesz to pokazać sprzedającemu i zasugerować obniżenie ceny (tylko nie do 12k )

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia