Więc stałem się szczęśliwym posiadaczem AR 147 z przed liftu z pięknym navi od Magneti Marelli w środku. W euforii zakupu i braku świadomości jak bardzo to mnie może zaboleć nie zauważyłem iż:
- nie ma karty z ALFA CODE a przyciski na kluczyku się rozkodowały
- radio bylo wymieniane i jest z nim taka przypadłość iż przed włączeniem zapłonu mogę robić co chcę z radiem, po włączeniu zapłonu Radio wywala prośbę o podanie Master Code którego oczywiście nie mam
Parę miejsc w Warszawie przy telefonicznym kontakcie powiedziało że oni nie wyciągną kodu. Bo to kwestia jakiś dziwnych rozmiarów pamięci flash na nim. Kolejny stwierdził iż radio gra i trzeba dopisać przez komputer w samochodzie. ASO krzyknęło 200 + ewentualny koszt wyjęcia. Darmowe strony z kodami nic nie pomogą, tą polecaną przez połowę forum sprawdzałem.
Próbowałem jeszcze motyw z odłączeniem radia przed sprawdzeniem komputera, tylko chyba coś robię źle. Czy na pewno jest konieczne uruchomienie silnika?
Czy możecie poradzić co z tym fantem zdziałać? Polecić kogoś kto wyciągnie na terenie warszawy Alfa Code?
Jakieś pomysły co z tym radiem?
Z góry dzięki za pomoc.