Witam , stałem się ostatnio posiadaczem tego pięknego autka (w zasadzie dla żony. Mam pewien kłopot , mianowicie nie można zmienić pokrętłem od nawiewu powietrza z zimnego na ciepłe . Poprzedni właściciel mi o tym wspominał (klima działa chłodzi elegancko ) ale mówił że jest do wymiana jakaś linka (silniczek od przestawiania (ten za schowkiem) jest dobry bo kupił drugi -niepotrzebnie , a mechanik stwierdził że to jednak jakaś linka . Nie ruszałem do tej pory tematu bo było bardzo gorąco więc nie było potrzeby a i z czasem bardzo słabo stałem (praca) . Panel z manualną klimatyzacją , rozkręciłem dziś rano wszystko aby dostać się do tego panelu i zobaczyć co jest grane , no i okazało się że nie ma żadnych linek odchodzących od panelu nawiewu . Panowie gdzie teraz szukać, kupowałem autko końcem sierpnia i sprzedający (słabo ogarnięty jeżeli chodzi o takie sprawy ) pokazywał mi że działa zarówno klima i chłodny nawiew jak i nawiew gorącego powietrza (przestawiał to mechanicznie tym silniczkiem za schowkiem (tzn. robił to jego mechanik ) i wszystko działało i dmuchało jak powinno , niestety jego mechanik nie miał czasu aby to naprawić ale powiedział że jest to koszt 150zł -naturalnie sprzedający mi na tą usługę opuścił . Niestety nie widziałem jak to przestawiał bo to było na zasadzie że jak chciałem żeby to przestawił (było ustawione na ciepły nadmuch ) na zimne w celu sprawdzenia czy klima chłodzi to po prostu pojechał do mechanika , umówiliśmy się na drugi dzień i wszystko hulało na zimno następnego dnia . teraz prośba do was gdzie szukać i jak to naprawić. Z góry wielkie dzięki
![]()