Witam,
Silniczek tylnej wycieraczki jest z natury tak głośny? jak to u was wyglada?
Witam,
Silniczek tylnej wycieraczki jest z natury tak głośny? jak to u was wyglada?
U mnie, oprócz tego że nie działa jak powinien (zatrzymuje się gdzie chce) to nie zauważyłem by pracował jakoś głośniej niż w innych autach.
Ja też mam kable całe a silnik żeruje swoim życiem, ale w necie piszą że czasem ECU jest do przeprogramowania... Po tych cyrkach
Też o tym słyszałem, ktoś nawet ponoć bodycompa wymieniał za coś koło 1700zł. Za 1700zł moja wycieraczka może świrować.
Chcę jeszcze podjechać gdzieś do kogoś co to ma do sprzedania silnik wycieraczki i dogadać się z nim że podłącze u niego do siebie i jak zadziała to biorę. Taka opcja bo wiązkę też mam na 100% ok.
Myślę, że silniczek. Albo wymiana albo rozebranie , wyczyszczenie i nasmarowanie. Częsty problem w 159SW. Ja wymieniałem i działa ok. W Julce na razie jest ok od 6 lat.
błedów żadnych nie masz czy nie sprawdzałeś? U mnie się pojawiły niedawno dwa błędy przerywane - błąd krzywki silnika oraz błąd sygnału zwrotnego - mimo że wycieraczka działała poprawnie. Bywały momenty że tez sie zatrzymywała w połowie albo nie dawało się jej wyłączyć ale wtedy błędów nie było i wiązka tez była na pewno ok - cuda na kiju
![]()
Też mam te błędy. Silnik oglądałem i jest na nity więc zabawy ciut więcej ale da się zrobić. Niestety nie mam ciepłego garażu więc dla mnie zabawa na wiosnę...
Czytałem że za świrowanie silniczka wycieraczki często odpowiedzialny jest przycisk otwierani klapy ,ale czy to prawda.
No jak? Pewnie ze mam. Dokładnie te same dwa plus czasem pojawia się błąd can-u, ale za niego odpowiada prawdopodobnie słaby już aku. Podobne problemy z Tobą wycieraczka miałem w 159. Tam wymienialem silniczek - bez zmian. W końcu wymieniłem przełącznik pod kierownica bo nie wiedziałem wtedy jeszcze, że za takie problemy może być odpowiedzialny body komp no i pomogło. W julce po przejrzeniu wiązki chyba się powoli poddaję. Ręce opadają jak można spieprzyc tak prosta rzecz w aucie aspirujacym niby do premium.