Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Temat: Jak wlozyc xenon do halogenow AR 156 ?

bodziak_spiz
    Gość

Question Jak wlozyc xenon do halogenow AR 156 ?

Witam , tak jak w temacie , zastanawiam sie jak wrzucic xenon do halogenow Nie wiem czy 3ba podjechac na kanal i od dolu jakos to zrobic czy klosz halogenowy wypchnac ? Nie mam zielonego pojecia...

A druga sprawa moze mi ktos powie czy 3ba tu placic za czlonkostwo w klubie jak tak to ile i co wtedy przysluguje ?

olo156
    Gość

Domyślnie

Aby wyjąć halogeny wystarczy odkręcić od zewnątrz czarną maskownicę koło halogena (1 wkręt), wyjąć ją i mamy już dostęp do halogena.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał bodziak_spiz Zobacz post
    Witam , tak jak w temacie , zastanawiam sie jak wrzucic xenon do halogenow Nie wiem czy 3ba podjechac na kanal i od dolu jakos to zrobic czy klosz halogenowy wypchnac ? Nie mam zielonego pojecia...

A druga sprawa moze mi ktos powie czy 3ba tu placic za czlonkostwo w klubie jak tak to ile i co wtedy przysluguje ?
    A jaki sens ma taka operacja? Przecież przeciwmgielne nie powinny być zbyt mocne bo wtedy światło się odbija od mgły i masz dopiero ciekawą jazdę.. Pomijam tutaj już bilans elektryczny i obciążenie dla instalacji.

bodziak_spiz
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał olo156 Zobacz post
    Aby wyjąć halogeny wystarczy odkręcić od zewnątrz czarną maskownicę koło halogena (1 wkręt), wyjąć ją i mamy już dostęp do halogena.

O.K to ide zaraz zobaczyc jak to wyglada

Użytkownik Świeżak Avatar patryyyk
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159 Q4

Domyślnie

zajefajnie za to to wygląda

bodziak_spiz
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał patryyyk Zobacz post
    zajefajnie za to to wygląda

Hehe widze ze ktos tu mnie rozumie

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27
    Pomijam tutaj już bilans elektryczny i obciążenie dla instalacji.
    bilans raczej powinien być dodatni, bo żarówki halogenowe mają 55W, a palnik ksenonowy 35W, więc pod tym względem jest to korzystne.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    bilans raczej powinien być dodatni, bo żarówki halogenowe mają 55W, a palnik ksenonowy 35W, więc pod tym względem jest to korzystne.
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    Chodzi mi o to, że Body-computer może wariować po takiej operacji wskazując np spaloną żarówkę, bo się właśnie bilans oporów zmieni. Poza tym przetwornica zmienia charakterystykę poboru prądu i to już nie jest takie obojętne dla procesora odpowiedzialnego za te wskazania. Często ludziom wyskakiwał właśnie z tego powodu błąd.

bodziak_spiz
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    Chodzi mi o to, że Body-computer może wariować po takiej operacji wskazując np spaloną żarówkę, bo się właśnie bilans oporów zmieni. Poza tym przetwornica zmienia charakterystykę poboru prądu i to już nie jest takie obojętne dla procesora odpowiedzialnego za te wskazania. Często ludziom wyskakiwał właśnie z tego powodu błąd.

Blad i tak mi wyskakuje na zegarze o nie dzialajacej zarowce ale to dlatego ze w pozycyjne wsadzilem diodowe i pobieraja tak malo pradu ze komputer odczytuje ze jakby zarowka byla spalona... wiec juz sie przyzwyczailem do swiecacej zoltej zarowki na liczniku

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    Ja mam zamontowane palniki ksenonowe jako światła mijania i błędu nie ma, ale to chyba dlatego, że kontrolka świateł mijania nie obejmuje. Podejrzewam też, że i świateł przeciwmgielnych przednich też nie obejmuje.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html