Czy miał ktoś taką usterkę jak w temacie, wymieniłem podkładki uczczelniające pod wtryskami, ale to nic nie pomogło, czym na dworze jest chłodniej tym bardziej czuć.
Czy miał ktoś taką usterkę jak w temacie, wymieniłem podkładki uczczelniające pod wtryskami, ale to nic nie pomogło, czym na dworze jest chłodniej tym bardziej czuć.
Masz uszczelki
Kolektor wydechowy
Turbina- katalizator
Plecionka
EGR.
Szukaj tam dziury skoro uszczelniłeś wtryski.
Dobry nos albo czujnik gazu wskazany
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
W sobotę jeszcze raz sprawdzę, ale przypuszczam że będzie to ciężko stwierdzić
Uszkodzony łącznik elastyczny wydechu, zapewne![]()
u mnie też się zdarza, auto krótkie i wystarczy, że zawieje od tyłu i już czuć.
ale nie zawsze.
i nigdy w czasie jazdy.
Ten silnik zostawia bardzo intensywny zapaszek za sobą, a im zimniej tym "lepszy".
trzydziestosekundowe parkowanie w garażu zasmradza wszystko i trzeba uciekać![]()
To prawda, chyba nie ma czego szukać , po prostu tak ma być.
Zgadzam się - duże prawdopodobieństwo, że to tzw. plecionka.
Jak na postoju przy otwartych drzwiach czuć to nie można zwalać tego na zbyt krótkie auto.
W mojej starej 156 miałem cały oryginalny (z pierwszego montażu) wydech w bdb stanie natomiast plecionka była do wymiany pomimo, że nie było nic widać żeby jakieś spaliny się z tej plecionki wydobywały. Natomiast facet od wydechów od razu wiedział o co chodzi, nie pamiętam ale mogła być ta plecionka przykopcona delikatnie w miejscu gdzie "puszczała"
Po wymianie tego elementu jak ręką odjął.
Nie ma co się truć warto to wymienić bo nie kojarzę żeby w małych autach pokroju np. pandy były takie efekty uboczne.
Tak więc trzeba to sprawdzić i w razie konieczności wymienić.
No to trzeba się przyjrzeć plecionce, dzięki