Pytanie do osób, które ostatnio odbierały nowe Giulie. Czy dostaliście książkę serwisową? Samochód odbierałem w Tychach i sprzedawca twierdzi, że już się książek nie daje. Mój serwis w Szczecinie mówi, że powinna być. Jak było u Was?
Pytanie do osób, które ostatnio odbierały nowe Giulie. Czy dostaliście książkę serwisową? Samochód odbierałem w Tychach i sprzedawca twierdzi, że już się książek nie daje. Mój serwis w Szczecinie mówi, że powinna być. Jak było u Was?
Odbierałem 3 Giulie w Krakowie (lipiec 2019, luty 2020, lipiec 2020). Do wszystkich dali książkę. No ale serwisy i tak wpisują do systemu. Jak ktoś chce mieć na papierze no to też wbiją. Papier wszystko przyjmie![]()
Niby co to jest ksiazka serwisowa? Tzn. Dawna książeczka gwarancyjną?
Jak by ktos chciał się pozbyć od 2.0 280km to byłbym zainteresowany. W internetach sprawdzałem, są ale od diesli.
Ostatnio edytowane przez Gelo ; 03-09-2020 o 16:19
Napisalem na fb do Alfa Poland - zobaczymy... Z jednej strony jest w systemie, ale z drugiej jak powinienem dostać to wolę mieć![]()
Serwisowej może i nie dają ale gwarancyjną otrzymałem (ok 40 stron), wczoraj odbierając nowe auto.
Do tego certyfikat gwarancji i bardzo gustowny czarny woreczek z logo AR.
Poza tym instrukcje obsługi w czerwonym organizerze.
Myślę, że również powinieneś dostać taki zestaw...
nie kumam, po co?
kiedyś przynajmniej wlepiali kartkę z danymi o aucie. w mojej 4 wpisy Giulia 2.0 albo GIulia i przebiegi. papierowa książka dzisiaj niewielie znaczy, liczy się raczej wpis w bazie FCA gdzie masz szczegóły i powiązanie z VIN (czego obecnie w książce nie mam skoro nie ma wpisanych danych auta).
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.