Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Informowanie o postępie w zamówieniu

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Veloce 2020 FL 280KM Rosso Competizione

Domyślnie Informowanie o postępie w zamówieniu

Cześć. Jak u Was wyglądała komunikacja z dealerem po zamówieniu samochodu? Byliście informowani na bieżąco w postępie w produkcji samochodu przez dealera? Ja już tak się nie mogę doczekać, że najmniejsza informacja byłaby cenna. Dopytywałem ostatnio i tylko dostałem informację, że auto jeszcze nie dostało VINu a powinno trafić do produkcji w poprzednim tygodniu.

Na innym forum znalazłem listę kodów:
    10 : Heavy Variability, Confirmed Order. Fiat has your order but it can still be changed
    13 : Light Variability, Confirmed Order. This is the point where only limited changes to your order can now happen.
    16 : Fixed, Confirmed Order. your order is now fixed and can no longer be changed with regards factory spec.
    20 : Built, Fairly self explanatory.
    30 : Shipment, At dock waiting to get on a boat.
    35 : Transit, On the water bobbing along to the UK
    40 : Arrived, At the docks in good old Blighty
    45 : Ready, Car is waiting for collection by transport company.
    50 : With Delivery Instruction, Delivery instruction has been sent to transport company.
    55 : Goods Out, Car is on a transporter on its way to your dealer
    60 : Arrival at Dealership, Yay! From Status 60 till you pick up your car is now dependent on what dealership options you have, how efficient your dealer is and when you want to pick it up.
    źródło: https://www.alfaowner.com/threads/gi.../post-17478571

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Shimmy
    Mieszka w
    PO/ERA
    Auto
    Giulia B-Tech+

Domyślnie

Dużo osób zostawiało informacje o nowościach z produkcji swoich samochodów w tym temacie: https://www.forum.alfaholicy.org/giu...ekiwania_.html

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Veloce 2020 FL 280KM Rosso Competizione

Domyślnie

Tak, wiem, że taki wątek istnieje. Chciałem bardziej dostać opinie jak wygląda komunikacja z innymi dealerami.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Stacho
    Auto
    Stelvio Veloce MY2020

Domyślnie

Cytat Napisał maxspeed198 Zobacz post
    Tak, wiem, że taki wątek istnieje. Chciałem bardziej dostać opinie jak wygląda komunikacja z innymi dealerami.
    Komunikacja wygląda bardzo różnie. Najczęściej jest długo długo nic.... a potem w 2 tygodnie totalne zamieszanie i pojazd jest do wydania

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał maxspeed198 Zobacz post
    Komunikacja wygląda tak że piszesz maila lub SMSa do dealera i on Ci odpowiada jaki jest status. Podpowiedź: te statusy podobno się updajtują we wtorki...

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia