Witam,
szukam kogoś kto potrafi przekodować wzmacniacz harman kardon przypisany do innej Giulii, na mój. Ktoś się tym w ogóle zajmuje? Nie mam starego wzmacniacza ani pamięci od niego. Kupiłem inny używany, ale dokładnie taki sam.
Z góry dzięki !
Witam,
szukam kogoś kto potrafi przekodować wzmacniacz harman kardon przypisany do innej Giulii, na mój. Ktoś się tym w ogóle zajmuje? Nie mam starego wzmacniacza ani pamięci od niego. Kupiłem inny używany, ale dokładnie taki sam.
Z góry dzięki !
ASO tez tego nie ogarnie maja montować ori części.
kupić kupi ale może być problem z kodowaniem w ASO- jakiejś wysypki dostał FCA na auta zza wody.
zacznę nie na temat, skończę na temat. Jeśli chodzi o radary, to tylko inżynieryjne wersje softów ogarniają, nie wiem jednak czy potrafią też odblokować component protection jeśli chodzi o komponenty audio. Które softy? Tu mam trochę sprzeczne info od gości którzy nie do końca się dzielili wiedzą - albo chińska wersja crackowanego inżynieryjnego Witech2 albo CDA6 też chińczyk. Coś słyszałem że się kupuje oba i tak bo z Witech idzie MicroPod2 którego używa się z CDA6 a to jakieś 8tys za 2 nielegalne softy, czyli raczej słaby temat no chyba że ktoś robi regularnie z FCA i zarobi na np radarach itp.
Inna ścieżka. W konfigach w których jest wzmak w Giulii/Stelvio, idzie sygnał (przód tył L i P) do wzmaka max amplitudy z radia, dopiero wzmak odpowiada za volume/balance/fader/equalizer/rozdział z ograniczeniem pasma na głośniki (w przeciwieństwie do konfigu basic gdzie radio steruje mocą na głośniki bezpośrednio). Radia są te same. Jestem 99% pewien (trochę eksperymentowałem u siebie jak robiłem audio, choć wtedy jeszcze nie miałem pełnego info i działałem na 2 bajtach i miałem problem z rozmowami telefonicznymi których nie słyszałem) jak pozmieniać w proxi żeby zrzucić w dół konfig radia na standardowe (z głowy/pamięci bajty 112, 114 i 121 trzeba zmodyfikować), tak żeby to radio na swoich wyjściach generowało sygnały vol/bal/fad/i prosty equalizer(bass/treble) - wtedy możnaby się wpiąc z aftermarketowym wzmakiem najlepiej 4 we high input i wielokanałowym wy DSP albo 4 kanałowym we/wy i odpowiednimi zwrotnicami w te linie. wzmak high input i taki który też potrafi załatwić sprawę odpięcia głośników żeby system alfy nie wywalał błędów (żeby nie trzeba było wstawiać jakiś rezystorów typu 20Ohm czy coś żeby symulować obecność głośników i uniknąć błędów na ekranie licznika). więcej nie pomogę bo nie mam czasu na nic a robót przy autach przez najbliższe miesiące nie mam jak brać bo za dużo mam naładowane na długi czas.
PS.
Kolego autorze wątku, wypada też napisać skąd jesteś
To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.
Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.
Jestem spod Bydgoszczy, 100km od Poznania.