Pokaż wyniki od 1 do 1 z 1

Temat: Dołożenie kompasu - może ktoś ma używkę (np wymieniał podsufitkę) i odsprzeda?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie Dołożenie kompasu - może ktoś ma używkę (np wymieniał podsufitkę) i odsprzeda?

Pogrzebałem trochę w proxi, podorabiałem kable i chę dołożyć kompas (na IPC wyświetla mi -- zamiast kierunku i mam opcje w menu Infotainmentu tylko głupoty pokazuje). Niestety na alledrogo nie znajduję używek (te co widać tył podsufitki nie miały, to co nie było widać obdzwoniłem handlarzy), nowego średnio mam motywację kupować - zbyt mała funkcja żeby płacić za nowy moduł. Dokumentacje FCA są do kitu - pokazują że moduł jest w lampce a auta które mają kompas wcale tego nie mają (2 wtyczka - tam jest miejsce w obudowie lampki, ale żadne z kompasem nie miało obsadzonej). na schematach Giulii ePer pokazuje na moduł od higrometru z prawej storny lusterka, czyli kolejny błąd. ePer części pokazuje mneij więcej na środku dachu, i myślę że to jest prawdziwa lokalizacja:
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20210624_131923.jpg
Wyświetleń:	20
Rozmiar:	176.0 KB
ID:	279765

szczególnie jak looknie się na podsufitkę - tu jest fotka ze stelvio - jest wolna wtyczka i przetłoczenie (w stelvio zgadzałoby się to z rysunkiem ze schematów):

Nazwa:	IMG_20210708_165628_01.jpg
Wyświetleń:	22
Rozmiar:	60.9 KB
ID:	279766

w wersji ze szklamym dachem udało się to zlokalizować na samym tyle dachu (nad zagłówkiem środkowego pasażera, dzięki [MENTION=34433]nowitek[/MENTION]):

Nazwa:	wersja_szklany_dach.jpg
Wyświetleń:	21
Rozmiar:	39.7 KB
ID:	279767

Wygląda mi na to że moduł jest przyklejany do podsufitki na adapterze.

Jakby ktoś miał może jakąś podsufitkę z tym modułem (najchętniej i kawałkiem kabla odcietym), chętnie odkupie. W rewanżu dam znać na forum co trzeba pozmieniać ręcznie w proxi i jak to popodłączać.
    Ostatnio edytowane przez epsonix ; 19-07-2021 o 12:18
    To jest forum. Na pytania ogólne zwykle może odpowiedzieć wiele innych osób na forum, a odpowiedź może być przydatna innym. Pożytek potencjalny dla całej grupy który nie służy społeczności. Nie będę odpowiadał na takie priv, a tylko skrzynka wiecznie się zapycha.

Tematów na nurtujący Was problem szukajcie z googlami a nie wyszukiwarką formuową która jest beznadziejna: w googlach wpisujcie (site:forum.alfaholicy.org/giulia_stelvio <TEMAT>). Wiele rzeczy na forum było wielokrtonie, najwyżej w tamtych wątkach dopytujcie żeby śmietnika nie robić na forum.