Pogrzebałem trochę w proxi, podorabiałem kable i chę dołożyć kompas (na IPC wyświetla mi -- zamiast kierunku i mam opcje w menu Infotainmentu tylko głupoty pokazuje). Niestety na alledrogo nie znajduję używek (te co widać tył podsufitki nie miały, to co nie było widać obdzwoniłem handlarzy), nowego średnio mam motywację kupować - zbyt mała funkcja żeby płacić za nowy moduł. Dokumentacje FCA są do kitu - pokazują że moduł jest w lampce a auta które mają kompas wcale tego nie mają (2 wtyczka - tam jest miejsce w obudowie lampki, ale żadne z kompasem nie miało obsadzonej). na schematach Giulii ePer pokazuje na moduł od higrometru z prawej storny lusterka, czyli kolejny błąd. ePer części pokazuje mneij więcej na środku dachu, i myślę że to jest prawdziwa lokalizacja:
szczególnie jak looknie się na podsufitkę - tu jest fotka ze stelvio - jest wolna wtyczka i przetłoczenie (w stelvio zgadzałoby się to z rysunkiem ze schematów):
w wersji ze szklamym dachem udało się to zlokalizować na samym tyle dachu (nad zagłówkiem środkowego pasażera, dzięki [MENTION=34433]nowitek[/MENTION]):
Wygląda mi na to że moduł jest przyklejany do podsufitki na adapterze.
Jakby ktoś miał może jakąś podsufitkę z tym modułem (najchętniej i kawałkiem kabla odcietym), chętnie odkupie. W rewanżu dam znać na forum co trzeba pozmieniać ręcznie w proxi i jak to popodłączać.