Witam, jestem w trakcie wymiany prawej osłony przegubu zewnętrznego, wybilem półoś z piasty i teraz pytanie czy da rade oddzielić przegub zewnętrzny? Próbowałem wybić ale nie idzie, jest tam jakieś zabezpieczenie?
Witam, jestem w trakcie wymiany prawej osłony przegubu zewnętrznego, wybilem półoś z piasty i teraz pytanie czy da rade oddzielić przegub zewnętrzny? Próbowałem wybić ale nie idzie, jest tam jakieś zabezpieczenie?
Tak. Jest w środku przegubu. Półoś w imadło na stole, chwytasz rękę za wieniec za przegubem i kilowym młotkiem uderzasz w tył przegubu. Trochę się pobawisz i przegub zejdzie z półosi. Najważniejsze to ustawianie wszystkiego w jednej prostej linii jak będziesz zbijał półoś. Dwa centymetry od końca półosi od strony przegubu jest taki pierścień sprężynujący który się ściska jak zbijasz przegub na zewnątrz.
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
"You cannot be a true petrolhead until you've owned one... it's like having really great sex that leaves you with an embarrassing itch." Jeremy Clarkson o Alfa Romeo
Jest zabezpieczenie w postaci przeciętego okrągłego druty mówiąc najprościej. Trzeba go zbic siłowo inaczej nie zejdzie
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka