Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Parametry techniczne wtrysku 2,4 JTD 1999

arczimi
    Gość

Domyślnie Parametry techniczne wtrysku 2,4 JTD 1999

Pytanie jak w temacie. Ktoś moze podać jakiekolwiek informacje o parametrach pracy.Fachowiec wyregulował wtryski ponieważ twierdzi,że mozna to robic. Inni mechanicy twierdzą ,ze to jest herezja. Wtryski składaja sie z elementów mechanicznych:szpilka końcówki,uszczelnienia które tylko i wyłacznie sie wymienia.Nie ma możliwości wtrysku na CR gdyz np.dawka paliwa steruje komputer.Włożyłem stare wtryski i auto chodzi jak burza a te zregenerowane powodują muła mojej alfy.........
    Chcę posiąść jakąkolwiek wiedzę w tym temacie jak pojadę do gościa..

g.fu
    Gość

Domyślnie

Ale co dokładnie chcesz wiedzieć. Uważam, że nie musisz się specjalnie przygotowywać do wizyty u tego "fachowca". Wtryskiwaczy systemu CR się nie reguluje, ani też niestety nie regeneruje. Najlepszy dowód, że auto zaczęło mulić. Myślę, że to Ty powinieneś zadać pytanie co tak dokładnie regulował i w jaki sposób, a potem ewentualnie porozmawiać o pieniądzach za nowe wtryskiwacze.

arczimi
    Gość

Domyślnie

Nie mów takich rzeczy bo wtryski sie naprawia-regeneruje .Zw ł jak zwał.Jak puszczają to wymieniasz gumki i po sprawie.Jest też kilka elementów do wymiany.Tak czy inaczej chodzi o to,że przed wymianą oryginalnych wtrysków auto te chodziło jak burza nawet jak dwa" przepuszczały paliwo". Teraz po włożeniu z powrotem auto straciło na mocy. Nie kopci ale nie ma mocy. Gość pokazywał mi nawet ksiażki pod tytułem: " Czyszczenie,naprawa ,wymiana i REGULACJA" wtrysków na CR". I twierdzi,ze jeździ po szkoleniach Boscha i ON wie jak to robić...