witam
mam pytanie czy w 155 chodnica klimy znajduje sie w tym samym miejscu co w 164 super tzn jest umieszczona przed chlodnica wody (zaraz przy niej ) ?
witam
mam pytanie czy w 155 chodnica klimy znajduje sie w tym samym miejscu co w 164 super tzn jest umieszczona przed chlodnica wody (zaraz przy niej ) ?
chlodnica klimy zawsze jest umieszczana przed silnikowa
no to dzisiaj dostalem przepiekna zagadke , dlaczego nie mam chlodnicy klimy ;o
oh my god ;o
chłodnicaq klimy jest zaraz za nagrzewnica
a gdzie jest nagrzewnica ?Napisał jonio
Widzę że nastą pił mały problem z nazewnictwem. W układzie klimatyzacji nie ma czegoś takiego jak chłodnica klimy. Jest skraplacz i parownik. Skraplacz znajduje sie zawsze przed chłodnicą silnika bo podczas spręzania gazu powstaje dużo ciepła, a tam może sie on najszybciej schłodzić. Parownik zaś znajduje się za nagrzewnicą. W nim zachodzi proces rozprężenia gazu co wiąże się z gwałtownym spadkiem temperatury, i stąd też chłodne powietrze.
Uffff koniec wykładu :mrgreen:
z ust mi to wyjoles :mrgreen:
to ja mam taka sprawe
w 155 v6 tam jest to wszystko troszke zabudowane . czyli ja powinienem miec przed chlodnica wody taka mniejsza chlodnice od klimy ? bo jak teraz patrze to wydaje sie ze tam jest tylko 1 taka chlodnica .
ostanio ogladalem 164 v6 i tam to wszystko jest wiecej miejsca i mniej zabudowane i tam przed chlodnica wody byla chlodnica klimy . a u mnie jej nie widze .
A klima ci działa :?:
no wlasnie nie , miala byc nie nabita . kupilem auto zimą to nie interesowalem sie tym wtedy .Napisał wisiol