Czy błotniki z alfy przed liftem są takie same jak te po lifcie?
Czy błotniki z alfy przed liftem są takie same jak te po lifcie?
Wedle katalogu Fiata błotniki między 97'-03' są te same, czyli po FL powinien być inny, ale za to w sklepie internetowym Fiat-Lanci-Alfa jest jeden model tylko do wszystkich roczników.
Zresztą patrząc na wersję po 2003 różnicy nie widzę (przynajmniej na zewnątrz i na zdjęciach).
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 05-09-2009 o 22:15
są inne
a jednak.. no trudno bede szukal do FL..
dokładniej chodzi o kształt wycięcia przy reflektorze - w dolnej części jest inny , temat już był kiedyś przerabiany wraz z wklejonymi dokładnymi fotami
kiedyś przez przypadek kupiłem do swojego błotniki po fl i jest inny tak jak kolega powyżej napisał są inne wcięcia do lamp pozdrawiam
Dziękuję wszystkim za pomoc.![]()
myślę że dobry blacharz poradziłby sobie z tym problemem...
należy odpowiednio przeprofilować w przedniej części błotnika owal do kształtu lampy.
gdybym przerabiał przód wolałbym takie rozwiązanie niż wymianę błotników.
fabrycznie błotniki są dodatkowo klejone na słupku i progu masą gumową,często się zdarza że przy nie umiejętnym zdejmowaniu ich ulegają deformacji w tych miejscach.
po braku takiego uszczelnienia można poznać że auto miało wymienione błotniki,bo rzadko kiedy handlarzom chce się bawić w ponowne uszczelnienie tych połączeń
więc jeśli będziesz kupował używane błotniki FL sprawdź je dokładnie czy nie są pokrzywione w tej części.
moja druga ulubienica...