Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Temat: zegary - wymiana

newalf
    Gość

Domyślnie zegary - wymiana

małe mam pytanko , czy można w jakis sposób i jesli tak to w jaki wymienić tarcze białe na czarne? czy się wymienia całe zegary? mógłby mi ktoś przybliżyć info???

i drugie - jak sie nazywa ten panel co są w nim pokretła od nawiewów bo chce sobie go kupić mam srebrny a szukam karbonu wraz z popielniczką tylko nie wiem jak szukać

i trzecia sprawa gdzie można kupić oryginalne nakładki na progi zewnętrzne bo na allegro nie moge znaleść

ViP Maniak resoraków Avatar maciekk
    Mieszka w
    brzesko
    Auto
    156 2.5V6 i 147 1.6 Ts

Domyślnie

ten panel co sa w nim pokretla nazywa sie konsola srodkowa
    w temacie zegarow nie wiem bo ich nie rozbieralem (jeszcze) a progow szukaj nie tylko na allegro.wpiszw google i przegladaj
    o co k'mon???

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

wymiana konsoli http://www.alfaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=16
    panel klimy - na allegro ( wpisz panel 156 albo panel alfa np. http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=panel+alfa )
    progi org - domyślam się że chodzi o te z SP ( sport pack ) - szukać na alledrogo i pytać jak ktoś wystawia np angola na części z tymi progami
    ( np. http://www.allegro.pl/item722462301_...156_progi.html http://www.allegro.pl/item723400728_...pek_progi.html - trzeba szukać i liczyć na okazję jak się chce tanio )
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 13-09-2009 o 10:15

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Krakow
    Auto
    brak

Domyślnie

Jestem świeżo po wymianie zegarow z bialych na czarne. Jedyne na co zwracalem przy zakupie to zeby byly z jtd. Efekt swietny szczegolnie z konsola srodkowa carbon. Zaleta pomaranczowych zegarow jest to, ze swieca nawed przy wylaczonych swiatlach. Takze warto poszperac na allegro i odmienic styl auta sportpackowo
    autko ma duzo nowych czesci np polroczne bilstein b6 waczacze gorne org ASO spalanie obecnie 5l/100 po wymianie wtryskiwaczy sprzeglo dwumas ma 40000 tys silnik 120000tys ogolny przebieg 263000

Emenems
    Gość

Domyślnie

No tak, zegary będą świecić na pomarańczowo, a podświetlenie konsoli centralnej, regulacja lusterek i przyciski opuszczania szyb będą na zielono. Piękny misz masz

ridle
    Gość

Domyślnie

Dokładnie tak jak kolega powiedział należ kupić wszystkie trzy zegary: prędkościomierz, obrotomierz oraz paliwa-temperatury-zegarka. Co do dwóch pierwszych musisz szukać od swojej wersji silnikowej JTD,TS, V6, GTA ponieważ każdy z nich jest inaczej wyskalowany i ma inne ikonki na tarczach. A co do trzeciego szukaj tylko od europejskich ponieważ angliki mają odwrotnie ustawione zegary. Co do konsoli środkowej ty również szukaj od europejskiego ponieważ anglik nie pasuje.

Mieszka w
    Krakow
    Auto
    brak

Exclamation

Ten niezly misz-masz to wystepuje we wszystkich autach z pomaranczowymi zegarami ktore zjechaly z tasmy montazowej. Co wiecej sa nawet wersje ktore maja pred., obrot. pomaranczowe, a srodkowe od temp, zegarek, paliwo zielone (ja mam wszystkie zegary pomaraczowe) i tez to jest fabrycznie. Misz-masz jest wtedy jak laczysz pomaranczowe zegary z drewnem(wyglada tandetnie). Dlatego zmienilem konsole na karbon i kierownice na skorzana. Niech nikt mi nie mowi, ze mam misz-masz bo wysmieje.A nie powiem, ze czarne skorzane fotele momo tez fajnie sie prezentuja w tym zestawie Kropka nad i jest skorzana galka lewarka zmiany biegow. Specjalnie dla tego uzytkownika forum wrzuce foto i sam sobie ocen czy to jest kicz :/ cdn...
    Ostatnio edytowane przez Superjahu007 ; 13-09-2009 o 12:15 Powód: ort.
    autko ma duzo nowych czesci np polroczne bilstein b6 waczacze gorne org ASO spalanie obecnie 5l/100 po wymianie wtryskiwaczy sprzeglo dwumas ma 40000 tys silnik 120000tys ogolny przebieg 263000

Emenems
    Gość

Domyślnie

Nie twierdze że kicz. Wspominałeś tylko o wymianie zegarów, a nie że wymieniłeś wszędzie podświetlenie. Poza tym jak tobie się podoba to Ci powinno wystarczyć. A to czy wyszedł kicz to sprawa subiektywna i ja tego nie oceniam.

newalf
    Gość

Domyślnie

ale czy wymiana całych zegarów nic nie pokopie z autem? nie ma w zegarach np immobilizera jak w innych autach?

---------- Post dodany o godzinie 22:12 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:05 ----------

mógłby ktoś wrzucić zdjęcie jak ten galimatias wygląda czerwono zielony?

Mieszka w
    Krakow
    Auto
    brak

Domyślnie

Jesli zmienisz na zegary dla twojej wersji silnikowej to nie powinno byc zadnych problemow. Mi po wymianie zmienil sie przebieg kilometrow. To chyba jedyna rzecz ktora trzeba skorygowac po wymianie.