Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Temat: elektryczne szyby

Użytkownik Romeo Avatar kiepas96
    Mieszka w
    Czerwionka-Leszczyny
    Auto
    Alfa 156 1.8 TS

Domyślnie elektryczne szyby

Witam, przy okazji kupna alfy dostałem gratis boczki, całą instalacje oraz elektryczne podnośniki szyb do tyłu, teraz mam pytanie
    Czy muszę wymieniać całą instalacje czy instalacja jest przygotowana do 4 szyb elektrycznych, średnio mi się usmiecha rozbieranie całego wnętrza

Kolejne pytanie to czy trzeba dokładać jakieś przekaźniki?
    Przy okazji zapytam czy ktoś ma na zbyciu plastiki do drzwi z włącznikami szyb, chodzi mi o drzwi kierowcy(4) i tylne.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Instalację masz tylko na tyle drzwi, ile jest seryjnie szyb elektrycznie podnoszonych.

Mieszka w
    Czerwionka-Leszczyny
    Auto
    Alfa 156 1.8 TS

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    Instalację masz tylko na tyle drzwi, ile jest seryjnie szyb elektrycznie podnoszonych.
    dzięki za info sprawdzę to jeszcze do pewnosci
    na sprzedaż nikt nie ma tych plastików z drzwi?

Robcio
    Gość

Domyślnie elektryczne szyby

u mnie nie otwierają się tylne elektryczne a przód tak te same przyciski jedne działają a drugie nie co może być

Mieszka w
    Czerwionka-Leszczyny
    Auto
    Alfa 156 1.8 TS

Domyślnie

Cytat Napisał Robcio Zobacz post
    u mnie nie otwierają się tylne elektryczne a przód tak te same przyciski jedne działają a drugie nie co może być
    po przekładce czy poprostu zepsute?

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

Cytat Napisał Robcio Zobacz post
    kolego!w mojej alfie na panelu drzwi kierowcy,za dwoma włącznikami przednich szyb jest wachadłowy przełącznik.w zależności od ustawienia tego wachadełka właśnie te włączniki sterują przednimi lub tylnymi szybami.

nie napisałeś z którego roku jest twoja alfa,ale nie sądzę żeby elektryka szyb i przełączniki różniły się znacząco między pierwszą wersją a FL.
    Ostatnio edytowane przez andro34 ; 15-09-2009 o 22:17

moja druga ulubienica...

Użytkownik Znawca Avatar Kali_33
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 2.0TS 1997

Domyślnie

Cytat Napisał kiepas96 Zobacz post
    Witam, przy okazji kupna alfy dostałem gratis boczki, całą instalacje oraz elektryczne podnośniki szyb do tyłu, teraz mam pytanie
    Czy muszę wymieniać całą instalacje czy instalacja jest przygotowana do 4 szyb elektrycznych, średnio mi się usmiecha rozbieranie całego wnętrza

Kolejne pytanie to czy trzeba dokładać jakieś przekaźniki?
    Przy okazji zapytam czy ktoś ma na zbyciu plastiki do drzwi z włącznikami szyb, chodzi mi o drzwi kierowcy(4) i tylne.
    w drzwiach przednich kierowcy i obu tylnych brakuje kabli sterujących. Po wnętrzu od tych okrągłych złącz między drzwiami a karoserią kable są. Być może potrzebny będzie jeden przekaźnik - musisz sprawdzić w schowku czy masz taki przekaźnik jak podaje ePer. U mnie był. Ja sobie dołożyłem parę kabelków w drzwiach do istniejącej wiązki bo miałem kable po FL z inną kostką (od anglika) i nie pasowały. Ale jak masz całe okablowanie to zadanie masz zdecydowanie ułatwione.

Mieszka w
    Czerwionka-Leszczyny
    Auto
    Alfa 156 1.8 TS

Domyślnie

Cytat Napisał Kali_33 Zobacz post
    w drzwiach przednich kierowcy i obu tylnych brakuje kabli sterujących. Po wnętrzu od tych okrągłych złącz między drzwiami a karoserią kable są. Być może potrzebny będzie jeden przekaźnik - musisz sprawdzić w schowku czy masz taki przekaźnik jak podaje ePer. U mnie był. Ja sobie dołożyłem parę kabelków w drzwiach do istniejącej wiązki bo miałem kable po FL z inną kostką (od anglika) i nie pasowały. Ale jak masz całe okablowanie to zadanie masz zdecydowanie ułatwione.
    no to super. Kable do drzwi mam, jeszcze brakuje mi paneli sterujących, wtedy się za to wezmę, mam nadzieje że nie będe musiał wymieniac instalacji wielkie dzięki, jakby ktoś miał panel sterujący kierowcy to prosze o kontakt

Mieszka w
    Czerwionka-Leszczyny
    Auto
    Alfa 156 1.8 TS

Domyślnie

Okazało się że też kable mam od anglika po fl z innymi kostkami, więc musiałem wszystko dokładać, wewnątrz auta nie było ani kabli ani miejsca na bezpiecznik ani przekaźnika, więc podłączyłem się bez przekaźnika pod instalacje szyb przednich.
    Opis przerubki postaram się zebrać do kupy i wrzucic do pdfa

link do instrukcji

http://belk.pl/kiepas/intrukcja_szyby_el_156.pdf
    Ostatnio edytowane przez kiepas96 ; 26-02-2010 o 00:46

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    stary brus
    Auto
    alfa romeo 156 1.9 16V crosswagon 2006r

Domyślnie

Odswieze temat , zalozylem u siebie cala instalacje tylna i przednia lewa na cztery szyby nawet z tego samego roku ale nie stety tyl nie dziala przod dziala normalnie a tyl nawet nie podswietla wl. Brak reakcji na LOCK po wymianie calych instalacji w tylnich drzwiach wszystkie zeczy dzialaja oprucz szyb co moze byc nie tak ? Musze dolozyc jakis kabel czy cos w tym stylu , bo na moje oko to brak zasilania na tyl juz w drzwiach kierowcy bo nawet wl. sie nie podswietlaja prosze o szybka pomoc jak ktos wie co i jak zrobic, dzieki